miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bebeluș din Gorj, decedat la SJU Craiova. Au apărut complicații, se pare, din cauza rujeolei

Un copil de numai trei luni din județul Gorj a decedat la Spitalul de Urgență din Craiova în urma mai multor complicații. Între altele, copilul avea rujeolă.

Băiatul, în vârstă de trei luni, a fost transferat, în luna decembrie, de la o unitate medicală din județul Gorj, la Spitalul Județean de Urgență Craiova

Pacientul a fost internat cu rinichi polichistic bilateral, intoleranță alimentară multiplă, diaree intratabilă a sugarului și s-a descoperit un eritem ce a fost confirmat a fi rujeolă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

cu mai multe afecțiuni. Ulterior s-a confirmat prezența rujeolei”, a declarat dr. Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj.

Starea de sănătate a copilului era precară, fapt confirmat și de reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Craiova.

Copilul nu tolera laptele matern și era hrănit cu un lapte special. Pe 2 ianuarie a fost mutat în Secția de Terapie Intensivă, starea s-a agravat, a fost stabilizat însă pe 3 a intrat în stop cardio-respirator. S-a încercat reuscitarea, dar fără rezultat”, a precizat Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Craiova.

Specialiștii DSP Dolj vor face o anchetă epidemiologică pentru a stabili dacă boala a fost contactată în Spitalul de Urgență din Craiova, ori de la aparținători.

Politica