miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pugiliştii de la CSM Craiova, medaliaţi cu argint şi bronz la naţionalele de seniori

Săptămâna trecută boxerii craioveni s-au deplasat la Brăila pentru a lua parte la Campionatul Naţional de Seniori, competiţie ce a adus medalii pentru doi dintre cei trei pugilişti de la CSM Craiova care au participat la întreceri. Irinel Olaru a boxat în limitele categoriei 81 kg cucerind argintul după ce a pierdut finala în faţa lui Andrei Arădoaie (Dinamo Bucureşti), fost campion european de tineret. Sportivul craiovean a ajuns în ultimul act după ce a trecut de un pugilist din Slatina şi unul din Brăila, pe ambii învingându-i la puncte. A doua medalie pentru clubul din Bănie a fost obţinută de Dan Stănică în cadrul întrecerii categoriei 56 de kg, care a adjudecat un bronz fiind bătut în semifinale de Robert Jitaru, de la CSM Brăila. De la CSM Craiova, a mai concurat la naţionalele de seniori Bogdan Marinaş (52 kg), care a încetat competiţia încă din primul meci pierzându-l contra sportivului de la Bacău, Leonard Harbuz. Cei trei pugilişti din Bănie sunt pregătiţi de antrenorul Constantin Cucu, care a declarat că cele două medalii obţinute la Campionatul Naţional de Seniori reprezintă o performanţă importantă pentru boxul craiovean. “Nu s-au mai obţinut de ceva ani două medalii la naţionalele de seniori. Este o performanţă importantă pentru boxul craiovean, ceea ce mă bucură şi mă face mândru de munca depusă cu aceşti sportivi. Atmosfera a fost una incendiară la Brăila, oamenii de acolo chiar iubesc boxul şi ştiu să creeze un cadru frumos pentru meciuri. În al doilea meci al lui Irinel Olaru, când trebuia să se anunţe câştigătorul toţi îi strigau numele brăileanului cu care boxase, dar decizia a fost în favoarea noastră şi atunci toţi cei aflaţi în tribune l-au aplaudat pe Irinel. A fost o competiţie frumoasă şi prosperă pentru noi.”, a declarat Constantin Cucu, antrenorul celor trei sportivi care au participat la întrecerile de la Brăila.

Cucu Constantin: “Toţi trei sunt băieţi cu carte”

Antrenorul boxerilor a mai precizat că cei trei sunt băieţi care au şi preocupări educaţionale, doi dintre ei fiind actuali studenţi ai Universităţii din Craiova, iar altul absolvent.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Toţi trei sunt băieţi care pe lângă box mai şi învaţă carte. Bogdan Marinaş este student la Facultatea de Mecanică, Dan Stănică la Facultatea de Informatică, iar Irinel Olaru a terminat Educaţie Fizică şi Sport în Craiova, el revenind în oraş după ce a fost o perioadă plecat să boxeze pentru clubul din Bacău. Este un lucru improtant pentru că mai rar vezi în boxul românesc, sportivi care să şi meargă la facultate. Pot spune chiar că este o premieră pentru noi”, a mai spus Cucu.

 

Articolul precedent
Articolul următor

Politica