Conecteaza-te cu noi

Dolj

12 ani de pușcărie pentru ucigașul de la Rast

Publicat

pe

Magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat, miercuri, sentinţa în cazul ucigaşului din Rast. Este vorba despre bărbatul de 32 de ani, ajuns după  gratii anul acesta, în luna februarie, după ce şi-a ucis bunica vitregă, în vârstă  de 71 de ani, cu mai multe lovituri de cuţit. Autorul a recunoscut totul şi a spus că s-a înfuriat pe bătrână pentru că l-a bârfit pe la rude că ar avea cancer şi apoi n-a mai vrut să recunoască. Inculpatul a cerut să beneficieze de reducerea limitelor de pedeapsă, după ce a recunoscut totul, și a primit 12 ani de închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă.

Judecătorii Tribunalului Dolj l-au condamnat, miercuri, 28 septembrie a.c., pe Daniel Alin Niţu, de 32 de ani, din Rast, la o pedeapsă de 12 ani închisoare cu executare pentru omor: Condamnă pe inculpatul NIŢU DANIEL ALIN la pedeapsa de 12 (doisprezece) ani închisoare şi 4 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b şi d Cpen ca pedeapsă complementară. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 18.02.2016 la zi şi menţine starea de arest a acestuia. Ia act că martorul Cioară Florea nu se constituie parte civilă în cauză. În baza art 112 alin 1 lit b C.pen dispune confiscarea de la inculpat a unui cuţit cu lungimea totală de 31 cm şi lungimea lamei de 17,5 cm şi lăţimea la bază de 2,8 cm. În baza art 274 alin 1C.pr.pen Obligă inculpatul la plata sumei de 1.400 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariu apărătorilor din oficiu în cuantum de 780 lei ( 520 lei urmărire penală + 260 lei instanţa de fond) va fi suportat din fondurile Ministerului de Justiţie. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 28 septembrie 2016.

Reamintim că, Daniel Alin Niţu a fost reţinut pentru 24 de ore pe 17 februarie a.c., în baza ordonanţei emisă  de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj. Potrivit anchetatorilor, Daniel Alin Niţu, de 32 de ani, locuia în satul Rastu Nou, singur, în timp ce rudele sale stau în Rastu Vechi. Pe 17 februarie a.c., bărbatul a mers la locuinţa părinţilor, apoi a trecut  şi pe la bunici. Bunicul lui era în curte cu nişte vecini, iar bunica sa vitregă, Opriţa Cioară, de 71 de ani, a intrat în casă. Niţu a intrat după  ea  şi s-au apucat la ceartă. Bărbatul era supărat  şi i-a strigat bătrânei că  s-a apucat să-l bârfească  pe la neamuri că  a slăbit mult  şi că  ar avea cancer. Femeia n-a recunoscut că  ar fi spus aşa ceva, tânărul a spus că  a auzit-o cum îi spunea unei nepoate  şi cearta a continuat până  când Niţu, furios, a pus mâna pe un cuţit din bucătărie cu care a lovit-o repetat în zona toracică, până  ce bătrâna n-a mai mişcat. A lăsat-o pe femeie zăcând într-o baltă  de sânge, a lăsat  şi cuţitul lângă  cadavru,  şi a ieşit din casă  fără  să  le spună  celor din curte vreun cuvânt. Odată  ajuns la locuinţa sa, în Rastu Nou, Daniel Alin Niţu a sunat la 112 anunţând ce a făcut. A aşteptat liniştit acasă  sosirea poliţiştilor  şi a procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj. Echipa mixtă  de cercetare a ajuns la faţa locului, s-au făcut toate verificările, iar cadavrul victimei a fost ulterior transportat la morga Spitalului Municipal Băileşti, pentru efectuarea necropsiei. În raportul medico-legal preliminar, medicii legişti au consemnat că  trupul neînsufleţit prezenta multiple plăgi produse prin înjunghiere repetată, fiind numărate peste 10 lovituri de cuţit. Autorul a fost adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unde a fost audiat de procurorul de caz, în faţa căruia a recunoscut totul  şi a spus că  s-a înfuriat pentru că  bătrâna n-a recunoscut că-l vorbise de rău pe la neamuri. A fost reţinut pe bază  de ordonanţă, pentru 24 de ore, pe 17 februarie, seara, târziu, iar a doua zi a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă  pentru comiterea infracţiunii de omor. Judecătorii au admis propunerea  şi au emis mandat de arestare preventivă  pe 30 de zile pe numele inculpatului.

Procurorii Parchetului de pe lângă  Tribunalul Dolj au finalizat cercetările  şi l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Niţu, pentru comiterea infracţiunii de omor, iar la începutul lunii iunie instanţa a constat legalitatea probelor prezentate de procurori  şi a rechizitoriului, dispunând începerea judecării procesului.

 

© 2021. Toate drepturile rezervate.