vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest al transportatorilor și la Craiova

Zeci de transportatori protestează și în Craiova față de prețul prea mare al RCA. Protestatarii au fost direcționați de către efective ale poliției rutiere pe Centura de Nord a orașului. Aceștia se deplasează cu viteză mică.

„O să repet în continuare ceea ce am început. Noi am făcut acest demers de aprobare a mitingului în numele Confederației Operatorilor de Transoport – Filiala Dolj, cu personalitate juridică, cu ștampilă, cu tot. Ei bine, după negocierile de ieri, reprezentanții noștri din confederație de la București, au fost aseară la Radu Tudor în direct la telefon domnul Ștefănescu (Vasile Ștefănescu, președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România – n.r.), ne-a explicat, ne-a ordonat mai devreme să încetăm mitingul deoarece va ieși ordonanța de urgență și că toate cele 14, mai puțin 2 puncte, vor apărea în Monitorul Oficial. Mai puțin neclaritatea cu care va fi data de referință. Chiar acum vorbeam cu președintele. Eu l-am ascultat pe Hagiu (Augustin Hagiu, Președintele Federației Operatorilor Români de Transport – n.r.) și spune că în ordonanță nu se spune nimic despre care va fi data de referință la care se va calcula prețul RCA. Așa a fost convins în discuția pe care a avut-o cu Cioloș, deși nu a spus-o primul ministru așa, că data de referință la documentele pe care eu le-am depus de luni de zile la ei, de anul trecut, este 30 iunie 2015. Deci, de la 1 iulie 2015, în primele luni, au crescut cu 100, cu 200, cu 300%, până în 14 decembrie anul trecut când s-a încheiat acel protocol. Dumnealor, fiind acolo, au spus să suspendăm 30 de zile, pentru ca în 30 de zile să facă ei aceste calcule. Dacă nu se vor ține de cuvânt să le facă pe marja de 1 ianuarie – 30 iulie 2015, vom ieși din nou în stradă. Asta este tot ce vă spun, mitingul a fost anulat, ne pare rău pentru cei care nu sunt înrolați în asociații profesionale și care și-au manifestat dorința să vină la miting și sunt acum pe Rocadă încolonați. Noi, care am pus ștampila acolo, care am cerut miting, tot noi am pus ștampila și am cerut retragerea. Nu putem să fim și în căruță, și în teleguță”, a declarat pentru Jurnalul Olteniei, Gheorghe NEAGRĂ, Preşedinte al Asociaţiei Cărăuşilor şi Operatorilor de Transport Particulari Dolj.

Astfel de proteste au loc și în alte locații din țară, cel mai mare este, însă la București, unde aproximativ 400 de transportatori sunt prezenți în fața Guvernului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Revenim!

 

 

 

Politica