vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centrul social „Maria Brâncoveanu”, inaugurat

Centrul social „Maria Brâncoveanu”, cunoscut ca şi Casa „Doamna Maria Brâncoveanu”, din Caracal, a fost inaugurat luni. Centrul a fost constituit de Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, din Caracal, “ Din mila şi ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvântarea PS Părintelui nostru Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor“, după cum afirmă cei din parohie.

Iniţiativa a aparţinut Pr. Paroh Hriţcu Laurenţiu-Cătălin, fiind sprijinit şi ajutat de Pr. slujitor Enache Marius-Păstorel. Proiectul a demarat în anul 2013, imobilul fiind proiectat să adăpostească şi să ingrijească 12 persoane.

Cei care pot şi doresc să ajute centrul social pot face donaţii în Contul Curent deschis la  CEC Bank SA – Agenţia Caracal: RO74CECEOT0230RON0594528, iar pentru mai multe detalii: [email protected].

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și Consiliul Judeţean Olt a iniţiat un proiect de ajutorare a bisericilor din judeţ. În acest sens, prin Hotărârea nr. 110 din 28.07.2016 , s-a decis acordarea de sprijin financiar, din bugetul Consiliului Judeţean Olt, pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase din judeţul Olt, Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, din Caracal, fiind pe această listă.

Biserica Adormirea Maicii Domnului, din Caracal a fost construită în jur de 1839, fiind reparată în anii 1909 şi 1948. Biserica Adormirea Maicii Domnului este aşezată în zona centrală, este cea mai spaţioasă dintre bisericile municipiului. Conform pisaniei de la intrare, a fost  „ zidită din temelie în anul 1839, s-a restaurat radical şi sfinţit în 27 mai (Înălţarea Domnului) 1910, în al XLIV an de glorioasă domnie a M.S. Regelui României Carol I şi în al II-lea an de arhipăstorie al P.S. Episcop al Râmnicului Noului Severin D.D. Ghenadie […]. Fondul necesar s-a dat de enoriaşi şi de onor. Primărie Caracal, de onor. Consiliu al Judeţului Romanaţi, de răposaţii Şerban Jianu, C. Poroineanu, D. Guran, Dincă Popescu,  I. Atanasiu şi de G. Roşca-Balş“.

Dragoş Ostroveanu

Politica