Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Incendii puternice la două gospodării din Olt

Publicat

pe

Pompierii din cadrul Gărzii Vișina au intervenit sâmbătă, 06 august, în jurul orei 16.00, în comuna Grădinile, sat Plăviceanca, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la bunurile dintr-o gospodărie.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă, iar în sprijinul militarilor a venit o cisternă a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Grădinile. În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la mai multe utilaje agricole și furaje. Intervenția salvatorilor a durat mai bine de cinci ore, incendiul fiind lichidat în limitele găsite. Alimentarea autospecialelor s-a realizat în navetă, cu ajutorul unei autospeciale de stingere și a cisternei din dotarea SVSU, pompierii executând transport de apă de la circa trei kilometri de locul intervenției. Au ars circa 2500 de baloți de paie, cinci tone de lucernă, un tractor, un disc ( anvelope și furtunuri hidraulice ) și două remorci ( anvelope și furtunuri hidraulice ). Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

Duminică, 07 august, în jurul orei 17.00, pompierii Detașamentului Caracal au fost solicitați să intervină  în comuna Brastavățu, sat Crușov, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.

La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă, iar în sprijinul militarilor a venit și o autospecială de stingere de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Brastavățu. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la întreaga locuință. Pompierii au acționat aproximativ două ore, iar alimentarea autospecialelor de stingere s-a făcut de la hidrantul stradal aflat în zonă. Incendiul a distrus acoperișul casei, pe circa 100 mp, obiecte de mobilier din patru camere de locuit și circa 25 de mp din acoperișul unei anexe. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este un aragaz lăsat în funcțiune, nesupravegheat.