vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Daum lucrează pentru o schimbare de mentalitate: “O să îi fac să se creadă invincibili”

Noul selecţioner al lotului naţional de fotbal consideră că o principală schimbare care trebuie să se întâmple în fotbalul românesc şi mai ales la echipa pe care o va pregăti este aceea a mentalităţii, capitol la care mereu tricolorii au suferit în momentele importante, când se aflau sub presiune. Antrenorul german a spus într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor că îşi doreşte să le imprime jucătorilor săi o disciplină tactică de fier, care să îi facă să se creadă invincibili.

„Vreau să viseze disciplina tactică. Îi voi face să se creadă invincibili. Știu că în România oamenii au multe aşteptări. Îşi spun: Ok, a venit un tip din Germania. Va fi mai multă disciplină, independenţă, transparenţă, forţă mentală. O mulţime de lucruri pe care oamenii le asociază cu Germania. Cred că, pe lângă astea, pot să aduc şi multă experienţă internaţională în România. Prima dată când am lucrat în afara Germaniei, în Turcia, am întâlnit o mentalitate diferită. În anumite circumstanţe, e un pic similară cu ce am întâlnit în România. Dar nu poţi compara Turcia cu România”, a declarat Daum.

În declaraţiile sale, Christoph Daum a spus că vrea să reînvie potenţialul echipei naţionale, care a demonstrat în perioada Generaţiei de Aur că poate fi o reprezentativă performantă, dar asta nu se va putea realiza imediat, ci necesită răbdare şi acţiuni concrete.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Știţi mai bine ca mine că fotbalul Generaţiei de Aur a dominat fotbalul european, chiar pe cel mondial. România a fost o echipă de top. A dovedit că are un potenţial remarcabil şi sunt sigur că împreună îl putem reînvia. Sigur, nu pot face totul peste noapte. Nu sunt un Mesia. Sunt un muncitor dedicat şi încerc să fac mai mult decât promit prin vorbe. Asta mă interesează: să vorbesc puţin şi să fac mult”, a afirmat Daum.

În această perioadă, selecţionerul României încearcă să îşi formeze o idee despre realitatea fotbalului românesc, asistând la mai multe meciuri ce au loc în prima ligă. Daum a fost prezent chiar şi la ultimul meci al Craiovei, aducând la finalul partidei cuvinte de laudă pentru tânărul Andrei Ivan, pe care îl consideră un jucător cu potenţial pentru România.

 

Politica