vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

KAIAC-CANOE/ Canoiştii, pe val în Bulgaria

România a cucerit 6 medalii, dintre care 2 de aur, la Campionatul European de kaiac-canoe pentru juniori, desfăşurat la Plovdiv

Dacă lotul naţional de kaiac-canoe pentru seniori al României a fost suspendat, din cauza numeroaselor cazuri de dopaj, de federaţia internaţională de specialitate, din toate competiţiile, pe o perioadă de un an, şi va rata inclusiv participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, juniorii privesc cu încredere spre Tokio 2020. Rezultele obţinute de aceştia la Europenele de la Plovdiv îi îndreptăţesc să spere că peste 4 ani vor prezenta România la cea mai importantă competiţie a planetei.

În Bulgaria, delegaţia ţării noastre a cucerit 5 medalii la canoe, prin patru sportivi, şi una la kaiac, prin Laura Pleşca (CS Triumf Bucureşti), care a luat argintul la K1 1000 m. Aurul a revenit echipajelor de C4 500 m, alcătuit din Marius Milu (CSS Orşova), Cătălin Chirilă (CSM Danubiu Tulcea), Gheorghe Stoian (CSM Brăila) şi Andrei Nicolae (CS Dinamo Bucureşti), precum şi celui de C2 500 m (Andrei Nicolae şi Gheorghe Stoian). Pe locul secund s-au clasat Marius Milu (C1 500 m) şi Cătălin Chirilă (C1 1000 m), alături de echipajul de C2 1000 m, format din Marius Milu şi Cătălin Chirilă. Cu un bilanţ de 2 medalii de aur şi 3 de argint, canoea din România a înregistrat cel mai bun rezultat din istorie la Europenele de juniori. Dintre sportivii prezenţi la Plovdiv, singurul legitimat la CSS Orşova a fost Marius Milu, care a cucerit nu mai puţin de 3 medalii. Canoistul originar din judeţul Caraş-Severin se află în ultimul an de juniorat şi speră să ia medalie şi la Mondialele din Belarus.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am ajuns la Orşova în urmă cu aproape 5 ani, după ce domnul antrenor Puiu Bănăduc a făcut o selecţie la şcoala din comuna mea natală Cornereva. Am muncit mult în acest timp, iar acum am obţinut primele medalii la Europene, după ce anul trecut mă clasasem pe locul al IV-lea. A fost foarte greu la Plovdiv. Sper să urc pe podium şi la Mondialele de juniori, care vor avea loc la sfârşitul acestei luni la Minsk. Peste 4 ani, îmi doresc să ajung la Jocurile Olimpice de la Tokio”, a spus Milu.

Din toamnă, după încheierea junioratului, bănăţeanul îşi va continua cariera, cel mai probabil, la CS Dinamo Bucureşti.

Trei medalii şi la Tineret

La Plovdiv, România a urcat pe podium şi la Tineret, unde s-au cucerit două medalii de argint şi două de bronz. Printre sportivele medaliate s-a regăsit şi mehedinţeanca Florida Ciută (CS Steaua Bucureşti), care s-a clasat pe locul al III-lea în proba de K2 500 m, unde a făcut pereche cu Daniela Varona (CS Farul Constanţa)

Politica