miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ultima probă orală a bacalaureatului se susţine astăzi

Elevii doljeni susţin, astăzi, ultima probă orală e examenului de bacalaureat, Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C. Absolvenţii clasei a XII-a au posibilitatea de a alege să dea examen la limba pe care au studiat-o cel mai bine. Liceenii pot opta pentru una din limbile: engleză, franceză, germană, ebraică, italiană, japoneză, portugheză, rusă, spaniolă sau turcă şi trebuie să rezolve mai multe subiecte, cum ar fi: să răspundă la o serie de întrebări adresate de profesorii examinatori, pe baza unui text la prima vedere, să aleagă o serie de răspunsuri corecte dintr-o grilă de întrebări, să redacteze un scurt e-mail, precum şi un scurt eseu argumentativ pe o temă dată. De asemenea, elevii trebuie să asculte un text în limba la care susţin proba şi pe baza lui să răspundă la câteva întrebări.

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice înt-o limbă de circulaţie internaţională se va încheia pe data de 1 iulie.

Începând cu data de 4 iulie, elevii se pregătesc pentru susţinerea probelor scrise, prima dintre ele fiInd cea la Limba şi literatura română – proba E)– probă scrisă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

 

Politica