joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Blat mizerabil pentru ciolan! Cîrjan şi Folescu, noii viceprimari ai Severinului

Trădare, trădare, dar să ştim şi noi! UNPR a luat o mare ţeapă în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin de la ,,colegii” din PSD , care nu le-au oferit un post de viceprimar aşa cum se convenise printr-un protocol. Nici PMP nu a obţinut un post de viceprimar în pofida faptului că acest partiduleţ înclină balanţa între PSD-UNPR şi PNL în CLSeverin. Situaţia din Consiliu Local Severin, unde ,,opozanţii” PSD şi PNL au bătut palma pentru ciolan , practic au făcut blat, arată cât de mizerabilă este politica! Cu sprijinul PSD, PNL-istul Daniel Cîrjan a fost votat-înscăunat viceprimar al Severinului şi cu sprijinul PNL, PSD-istul Cornel Folescu a fost votat-înscăunat viceprimar al Severinului !

 

Pesedistul Marius Screciu a fost validat şi a depus jurământul de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin. Evenimentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul unei şedinţe în care a fost validat şi Consiliul Local, după care s-au ales viceprimarii oraşului.

Dacă prima parte a validărilor s-a derulat fără probleme, iar Marius Screciu a depus jurământul ca primar după mandatul câştigat în data de 5 iunie, când a venit vorba despre Consiliul Local şi apoi alegerea viceprimarilor, şedinţa a fost tensionată şi plină de surprize. Mai exact funcţiile de viceprimari în loc să fie ocupate de Narcis Bordea(UNPR) şi Gabriela Dobrotă (PMP), aşa cum se vehiculase anterior pentru crearea unei majorităţi PSD-UNPR şi PMP, în cele din urmă Daniel Cîrjan-PNL s-a întors pe fotoliul de viceprimar pe care l-a ocupat şi înaintea alegerilor. Și ca surpiza să fie şi mai mare, coleg viceprimar îi va fi Cornel Folescu de la PSD. Cu alte cuvinte PNL şi PSD s-au înţeles de minune la împărţirea funcţiilor grase, a ,,caşcavalului”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

PSD-istul Folescu a fost ales cu prijinul PNL

Contrar aşteptărilor, Cornel Folescu a fost ales viceprimar cu sprijinul PNL şi nu cu cel al PSD-UNPR, pe lista Alianţei căreia a fost ales. De altfel, când a venit vorba de propunerea viceprimarilor, consilierii PSD-UNPR şi Gabriela Dobrotă (PMP) au ieşit din sală, nu însă şi Cornel Folescu şi Alin Rapcea, care au rămas şi au creat astfel, cvorum pentru alegerea viceprimarilor.

Alegerea celor doi viceprimari a fost posibilă prin mecanisme gândite de liberalii mehedinţeni care nu au validat trei consilieri în forul local fiind vorba despre Roşca Emanoil (PMP), Andrada Turbat (PSD) şi Mădălina Svobodă (UNPR).Sunt voci din rândul apropiaţilor PSD şi PNL care spun că s-a mers pe această variantă scandaloasă, întrucât aceasta era singura posibilă, ca PSD să aibă un viceprimar la Drobeta Turnu Severin, întrucât conform înţelegerilor anterioare, unul dintre posturi i s-ar fi cuvenit UNPR, iar atul ar fi ajuns la PMP. Altă variantă merge pe vestita „TRĂDARE”, de care, de altfel, Consiliul Local Drobeta Turnu Severin nu este străin. În această fază, cel puţin doi consilieri PSD s-ar fi înţeles cu PNL în defavoarea partidului pe listele căruia au fost aleşi.

 

PMP mai are un as în mânecă

Cine a stârnit răsturnarea de situaţie în Consiliul Local?! Eugen Golea – care conform alegerilor din 5 iunie ar fi trebuit să ocupe unul dintre cele două locuri din Consiliul Local pe care le-a obţinut partidul. Numai că Golea a fost dat afară din partid şi în mod normal şi-a fi pierdut dreptul de a deveni consilier. Golea a contestat însă decizia de excludere din PMP, astfel că până la o decizie definitivă a cerut dreptul să ocupe acest post. Nu s-a prezentat însă la şedinţa de vineri invocând printr-o hârtie probleme medicale în care a arătat că validarea altui consilier PMP în locul său este ilegală. Acesta a fost motivul pentru care Emanoil Roşca nu a fost validat. De aici înainte, a început lanţul invalidărilor de către consilierii PNL şi cei doi social democraţi care au format o nouă majoritate şi au dat viceprimarii oraşului. În Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, configuraţia politică în următorul mandat este:  PSD+UNPR – 11 mandate, PNL – 10 şi PMP – 2 mandate. În cadrul şedinţei de vineri, au fost, însă, validaţi doar 20 de consilieri.

 

PSD… reacţie dură :,,Trădătorii” Folescu şi Rapcea, excluşi din partid

PSD Drobeta Turnu Severin reacţionează dur după jocul murdar din Consiliul Local. La o zi după ce a fost ales viceprimar al municipiului, Cornel Folescu a fost exclus din PSD. Acest lucru s-a întâmplat sâmbătă într-o şedinţă fulger desfăşurată la sediul PSD. Cornel Folescu a fost dat afara din partid cu unanimitate de voturi de către membrii delegaţiei permanente PSD Drobeta Turnu Severin. În aceeaşi situaţie este şi consilierul PSD Alin Rapcea. Cei doi sunt acuzaţi de colegii de partid de trădare politică. "Din păcate, am luat o decizie grea, dar necesară privind excluderea domnilor Cornel Folescu şi Alin Rapcea din rândul Partidului Social Democrat. Cei doi, în şedinţa de consiliu, au votat contrar înţelegerilor din interiorul partidului şi au adus la conducerea primăriei Partidul Naţional Liberal, partid care nu a avut voturile necesare la alegerile din 5 iunie a.c. pentru a ajunge aici. Astăzi, în Biroul Permanent s-a luat o decizie unanimă, ca cei doi să fie excluşi din PSD. Cei doi au ales să trădeze şi să facă echipă cu PNL, pentru interese personale, denaturând votul cetăţenilor. Este regretabil că domnul Alin Rapcea, consilier tânăr şi de viitor, a ales să-şi trădeze electoratul din Gura Văii pentru interesele proprii. PSD şi eu personal ne delimităm de astfel de oameni şi practicile lor", a precizat Marius Screciu, preşedintele PSD Drobeta Turnu Severin şi actualul primar al municipiului.

Hotărârea urmează să fie validată şi de către Comitetul Executiv al Organizaţiei judeţene PSD. Prin trădarea lor au împiedicat formarea majorităţii în Consiliul Local în favoarea PSD, lăsând astfel deciziile administrative în mâinile PNL-iştilor.

 

Politica