vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul Severinului, Constantin Gherghe, a demisionat pe muţeşte

Edilul-şef, de altfel un bun comunicator, a uitat de comunicare şi nu şi-a explicat gestul surprinzător. Gherghe mai avea doar câteva zile până să-şi încheie al doilea mandat consecutiv de primar al Severinului. De ce n-o spune… oare, ce l-a determinat să părăsească peste noapte onorabila funcţie? Căci oamenii, cetăţenii, severinenii săi dragi, cum li se adresa când avea ceva important să le transmită, au dreptul să ştie adevărul!

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe şi-a dat demisia din funcţie, în mod surprinzător, cu doar câteva zile înainte de a-i predea ştafeta noului primar ales, Marius Screciu. Gherghe nu a oferit încă lămuriri publice pentru gestul său nici măcar ,,severinenilor săi dragi” de la care îşi doreşte în toamnă un mandat de parlamentar. Surse din Primăria Severin au povestit că ziua în care Gherghe a renunţat la mandat are o simbolistică aparte şi anume este ziua în care războiul împotriva falimentului RAAN a fost pierdut. Iar acest lucru l-ar fi supărat teribil pe Gherghe care s-a hotărât să demisioneze pe loc din funcţia de primar.

În cursul zilei de miercuri, consilierii locali s-au întâlnit în şedinţă de îndată pentru a lua act de decizia edilului şi pentru a stabili cine preia atribuţiile sale până la învestirea noului consiliu. Viceprimarul Liviu Nicolicea a fost votat pentru a prelua atribuţiunile de primar cu titlu interimar. Odată cu primarul Gherghe şi-a dat demisia şi pritenul său cel mai bun, Nicolae Paponiu, administratorul public al municipiului, aşa zisul city-manager.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gabriela Dobrotă- ,,Doamna de Fier”, unul dintre noii viceprimari ai Severinului

După scandalul iscat în ultimele zile în Partidul Mişcarea Populară Mehedinţi, o decizie luată la nivel naţional a calmat spiritele locale. Aşa cum îşi doreau membri şi simpatizanţii PMP Mehedinţi, candidatul PMP la Primăria Severinului, Gabriela Dobrotă alias ,,Doamna de Fier” a fost numită noul preşedinte al organizaţiei politice Mehedinţi, în locul lui Eugen Golea.

Meritul îi aparţine în totalitate, în condiţiile în care doamna Dobrotă a adus PMP Mehedinţi la un scor foarte bun în Drobeta Turnu Severin, de 8 procente la alegerile locale din 5 iunie. Asta în condiţiile în care fostul preşedinte Eugen Golea abia a scos 2 procente la nivel de judeţ. ,,Nu am făcut niciun fel de comentariu, altul decât ce am primit oficial de la Bucureşti şi voi continua să îmi fac treaba aşa cum trebuie. Nu vreau să fac alte comentarii. Am văzut că am fost atacată, asta este. Nici în campania electorală nu am fost atât de atacată, cum am fost în ultimele zile. Asta nu are nicio legătură cu Partidul Mişcarea Populară. Partidul nostru continuă să se dezvolte. Eu nu voi face decât să mă conformez sarcinilor primite de la Bucureşti”, a declarat Gabriela Dobrotă. Aşadar, următorul pas este postul de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin pentru Gabriela Dobrotă. Căci în CL Severin, PMP are 2 consilieri locali, PSD are 11 iar PNL 10. Aşa că nici PNL, nici PSD nu pot face o majoritate fără PMP. Pe scurt PMP va face legea în CLSeverin. Depinde cu cine, ori cu PSD ori cu PNL. Rămâne de văzut.

 

Politica