sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

14 bursieri ai programului “Vreau în clasa a noua” şi-au împlinit visul

14 elevi doljeni, beneficiari ai programului “Vreau în clasa a noua”, au sărbătorit, joi, absolvirea studiilor liceale. Gazda evenimentului a fost sala de festivităţi din incinta Liceului de Arte “Marin Sorescu” din Craiova, iar la festivitate au luat parte reprezentanţi ai Inspectoratului Școlar Judeţean Dolj, ai Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, diriginţi ai elevilor, donatori individuali dar şi reprezentanţi ai companiilor partenere în program. La final, elevii şi profesorii lor au fost premiaţi.

“Ne aflăm, astăzi, aici, pentru a sărbători cu bucurie şi împlinire, absolvirea studiilor liceale de către o nouă promoţie a bursierilor programului “Vreau în clasa a noua” promoţia 2012-2016. În judeţul Dolj, de la lansarea programului, în anul 2008, World Vision România a susţinut un număr de 200 de elevi de liceu”, a spus Ana Maria Moţăţeanu, specialist comunicare şi relaţii publice World Vision România – Biroul Zonal Dolj.

Programul de burse al Fundaţiei World Vision România sprijină elevii din mediul rural care nu au posibilităţi materiale şă îşi continue studiile la liceu. Copiii primesc burse şcolare pentru a putea face faţă cheltuielilor de cazare, masă, transport, alimente, haine sau cărţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Sunt foarte emoţionată pentru că sărbătorim astăzi o nouă generaţie de bursieri “Vreau în clasa a noua”, care a ajuns cu succes la final. Îi felicit pe cei 14 absolvenţi de anul acesta pentru interesul şi implicarea manifestate atât faţă de activitatea şcolară, cât şi faţă de activităţile din proiect, menite să îi pregătească pe tinerii bursieri pentru viaţă, prin dezvoltarea abilităţilor şi creşterea încrederii în sine. Le reamintesc că echipa World Vision le rămâne în continuare alături şi le urez succes în tot ceea ce şi-au propus”, a declarat Vasilica Cîrlugea, coordonator “Vreau în clasa a noua”, în judeţul Dolj.

La nivel naţional, programul mai este implementat şi în judeţele Cluj, Iaşi, Vaslui, Ialomiţa şi Vâlcea, anul acesta, numărul total de absolvenţi fiind de 41.

“Sunteţi viitorii oameni de nădejde ai noştri, ai tuturor, plecaţi de acolo de unde ştiţi ce înseamnă greul, de unde ştiţi ce înseamnă viaţa plină de dificultăţi. Am trăit cu voi, am trăit pentru voi şi în continuare o să sprijin toate proiectele care vin partea World Vision dedicate copiilor”, a spus prof. Janina Vascu, inspector şcolar general adjunct.

Pe parcursul desfăşurării programului, bursierii au participat la activităţi extraşcolare pentru îmbunătăţirea situaţiei şcolare şi pentru reducerea perioadei de acomodare în mediul urban. De asemenea, tinerii au fost implicaţi în activităţi de voluntariat şi au mers în excursii organizate de Fundaţia World Vision România. Elevii au beneficiat şi de servicii de consiliere socială, vocaţională, consiliere şcolară dar şi consiliere în situaţii de urgenţă. Proiectul a luat fiinţă în anul 2008, iar de atunci, aproximativ 1.000 de tineri au fost beneficiari la nivel naţional. În judeţul Dolj, în prezent, 51 de elevi fac parte din proiect.

“Proiectul de burse a însemnat pentru mine un pas înainte deoarece m-a ajutat exact când aveam nevoie să pot spera la un viitor mai bun. De-a lungul timpului, fiecare întâlnire cu grupul, fiecare excursie sau activitate la care am participat mi-au dat încredere în mine şi astfel am ajuns azi aici, la sfârşitul unei etape când privesc înainte încrezătoare, cu curaj. Am încercat să fiu cât mai activă şi implicată, sperând astfel să dau înapoi măcar un strop din bucuria pe care World Vision mi-a dăruit-o mie”, a mărturisit Marinela Mic, absolventă de liceu şi beneficiar al programului.

Elevii implicaţi în proiect provin din familii defavorizate care nu îşi permit să-şi susţină copiii pentru a continua studiile, însă sunt familii care luptă pentru educaţia copiilor lor.

Anul trecut, toţi elevii participanţi la program au promovat examenul de bacalaureat, iar 35 dintre aceştia s-au înscris la o facultate. În total, 207 copii susţinuţi de World Vision au umat o facultate precum cea de Matematică, Geografie, Telecomunicaţii, Finanţe, Bănci sau Medicină Veterinară.

“Am văzut un filmuleţ, cum v-aţi transformat, am auzit în spatele meu discuţii, zâmbete, râsete, aţi văzut singuri de unde aţi plecat şi unde aţi ajuns. În patru ani, aţi avut posibilitatea să deveniţi nişte oameni informaţi, aveţi tot drumul în faţă să deveniţi tot ceea ce doriţi voi”, a spus Narcisa Dinică, coordinator programe sănătate DSP Dolj.

World Vision România este o fundaţie creştină care îşi focalizează activitatea pe bunăstarea copilului. Fundaţia, lucrează cu cele mai vulnerabile persoane din lume, indiferent de religie sau etnie. Din 1990, de când şi-au început activitatea în ţara noastră, World Vision a sprijinit peste 500.000 de copii şi adulţi, în 400 de comunităţi din 8 judeţe. Prin activitatea desfăşurată, fundaţia îşi propune să le asigure copiilor vulnerabili şansa de a porni la drum spre o viaţă mai bună.

 

 

 

 

Politica