joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lichidatorul judiciar craiovean acuzat de luare de mită nu scapă de arestul preventiv

Judecătorii Tribunalului Dolj i-au respins, miercuri, cererea de înlocuire a arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu lichidatorului judiciar din Craiova, prins în flagrant, pe 26 februarie, în timp ce primea 1.000 de euro de la o denunţătoare. Bărbatul, Constantin Florescu, ceruse mită 3.000 de euro promiţând obţinerea unei soluţii favorabile într-un dosar de faliment şi susţinea că o parte din bani vor ajunge la judecătorul investit cu soluţionarea cazului. Pe fond, cauza se va judeca pe 29 iunie a.c.

Judecătorii Tribunalului Dolj au respins, miercuri, 15 iunie a.c., cererea formulată de Constantin Florescu, de 61 de ani, din Craiova, lichidator judiciar ajuns după gratii pentru şpagă, în luna februarie, de înlocuire a arestării preventive cu arestul la domiciliu.

„Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpatul Florescu Constantin prin apărător. În baza art. 362 C.pr.pen. rap. la art. 208 alin. 4 C.pr.pen. Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Florescu Constantin, prin încheierea nr. 42/27.02.2016 a Tribunalului Dolj. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Termen fond la data de 29.06.2016. Pronunţată în şedinţa publică din data de 15 iunie 2016”, se arată în încheierea de şedință a instanței.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au început cercetările în acest dosar pe 17 februarie a.c., după ce o craioveancă a depus plângere că lichidatorul judiciar Constantin Florescu, de 61 de ani, din Craiova, i-a cerut prietenului său, administrator al unei societăţi comerciale, 30.000 de lei şpagă. În schimbul sumei de bani, lichidatorul promisese că îl va ajuta pe prietenul femeii „în cadrul procedurii falimentului, în sensul întocmirii unui raport care să nu atragă răspunderea patrimonială“. Anchetatorii au precizat că era vorba de un dosar de faliment aflat pe rolul Tribunalului Dolj, în care Cabinetul Individual de Insolvenţă Constantin Florescu se ocupa de lichidarea societăţii administrate de prietenul denunţătoarei, SC LU&LU SRL. În denunţ, femeia a povestit că, pe 22 ianuarie a.c., a avut loc o întâlnire la supermarket-ul Kaufland – Craioviţa Nouă, pe parcursul căreia Florescu i-a pretins prietenului ei suma de 10.000 lei. Întrucât, două zile mai târziu, acesta urma să plece din ţară, lichidatorul i-a spus că de remiterea sumei să se ocupe femeia.  Ulterior, pe 18, respectiv 24 februarie, între denunţătoare şi Florescu Constantin au avut loc două întâlniri, pe parcursul cărora lichidatorul judiciar i-a pretins femeii suma de 3.000 euro, susţinând că 1.000 euro din aceşti bani erau destinaţi magistratului judecător desemnat cu soluţionarea dosarului de faliment, pentru obţinerea unei decizii favorabile. În final, la ultima convorbire telefonică, cei doi au stabilit ca, vineri, 26 februarie a.c., la ora 11:00, să se întâlnească în parcarea magazinului Billa, din municipiul Craiova, pentru remiterea unei tranşe de 1.000 euro, astfel că anchetatorii au pus la punct detaliile flagrantului.

”În dimineaţa zilei de 26.02.2016, în jurul orelor 10:40, denunţătoarea (…) s-a deplasat în parcarea magazinului Billa, poziţionându-se în apropierea uşilor de acces în punctul comercial, iar după circa cinci minute şi-a făcut apariţia şi Florescu Constantin. Cei doi au purtat discuţii timp de circa 8-10 minute, perioadă în care inculpatul i-a dat asigurări denunţătoarei că o parte din suma pretinsă anterior (1.000 euro)  va fi remisă magistratului judecător de la Tribunalul Dolj, arătându-şi disponibilitatea de a completa cu banii proprii diferenţa, iar la finalul acestora denunţătoarea i-a remis lichidatorului Florescu Constantin suma de 1.000 euro, pe care acesta i-a introdus într-un  portmoneu, de culoare neagră, pe care l-a pus în buzunarul din spate, partea dreaptă al pantalonilor”, au reţinut procurorii în rechizitoriu.

Inculpatul a fost reţinut pe 26 februarie, apoi arestat preventiv, măsura fiind prelungită ulterior de instanţă. La jumătatea lunii martie, Constantin Florescu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, dosarul înregistrându-se la Tribunalul Dolj, iar la începutul lunii a ieşit din camera preliminară. Florescu va ajunge din nou la Tribunalul Dolj pe 29 iunie a.c.

 

 

Politica