duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ciobotărică a scăpat de controlul judiciar

Magistraţii Tribunalului Gorj au decis revocarea măsurii controlului judiciar dispusă în cazul fostului manager al Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurenţiu Ciobotărică, şi a celorlalţi inculpaţi din dosar. Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel.

Laurenţiu Ciobotărică, fostul manager interimar al CEO, în prezent director financiar, Daniel Antonie, director al Diviziei Miniere, Dorina Jianu, fost director Legislaţie Guvernanţă Corporativă au fost trimiși în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit anchetatorilor, la data de 22 decembrie 2015, Laurenţiu Ciobotărică, în calitate de preşedinte al Directoratului SC CEO SA, şi Daniel Antonie, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA, au aprobat şi acordat în mod nelegal lui Aurel Medinţu, directorul  Diviziei Energetice, o compensaţie financiară constând în cinci remuneraţii fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiaşi Directorat, în total 128.100 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcţiei Juridice şi Guvernanţă Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora. Concret, inculpatul Ciobotărică Laurenţiu, în înţelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenţionat diverse prevederi legale şi situaţii de fapt pentru a crea confuzie şi a da o aparenţă de legalitate acţiunilor lor ilicite. Anterior, această activitate infracţională a fost precedată de nenumărate demersuri iniţiate de inculpatul Ciobotărică Laurenţiu care, încă de la numirea sa în funcţie, a încercat să se debaraseze de persoana compensată financiar în condiţiile de mai sus, astfel încât să aibă posibilitatea numirii unei alte persoane agreate în aceeaşi funcţie. De menţionat este faptul că cei trei inculpaţi au avut reprezentarea faptului că în atribuţiile Directoratului SC CEO SA nu intră aprobarea şi plata vreunui gen de remuneraţie, această competenţă aparţinând altui organism din cadrul societăţii respective“, potrivit DNA.

Cei trei sunt acuzaţi că au cauzat agentului economic cu capital de stat un prejudiciu de peste 128.000 lei, reprezentând contravaloarea plăţilor compensatorii acordate în mod nelegal fostului membru al Directoratului CEO SA.

Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ale inculpaţilor.
 

 

Politica