vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

63 de copii, diagnosticaţi cu boala GURĂ-MÂNĂ-PICIOR

Numărul copiilor din judeţul Olt care au contactat boala Gură-Mână-Picior este de 63, a declarat, luni, pentru Jurnalul Olteniei, Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt.

Cele mai multe cazuri, 40, s-au înregistrat în mediul urban. Potrivit DSP Olt este vorba de cazuri sporadice, forme uşoare ale bolii, iar toţi copiii afectaţi au fost izolaţi la domiciliu. Este vorba de şcolari şi preşcolari.

Reamintim că boala GURĂ-MÂNĂ-PICIOR este o infecţie virală care apare în special în colectivităţi de tip creşe, grădiniţe, cei mai afectaţi fiind preşcolarii (2-6 ani), dar poate afecta şi sugarii, din cauza faptului că se transmite uşor. Boala este provocată de un enterovirus şi se manifestă prin febră, cefalee, anorexie, iar caracteristica este erupţia unor vezicule dureroase în jurul gurii şi în cavitatea bucală, dar şi la nivelul palmelor şi tălpilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru prevenirea răspândirii bolii medicii recomandă izolarea la domiciliu a copiilor bolavi, aplicarea riguroasă a măsurilor de igienă, dar şi dezinfecţia obiectelor cu care copiii vin în contact.

 

 

Politica