sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Ambasadorul Poloniei la Bucureşti: Bazele americane antirachetă nu sunt îndreptate împotriva nimănui

Polonia a început construcția bazei americane antirachetă de pe teritoriul său.Scutul antirachetă Aegis american are trei componente. Statele Unite ale Americii au încheiat protocoale de colaborare cu România, Polonia şi Turcia.

Scutul din România a fost construit la Deveselu şi a devenit operaţional din 12 mai, acesta dispunând de 24 de interceptoare de tip SM-3 şi se activează la detectarea unei rachete ostile de către radarele fixe sau mobile.

Scutul din Polonia va avea o versiune îmbunătăţită a SM-3, din 2018, iar în Turcia, conform protocolului încheiat cu americanii, ar urma să fie instalate radare şi posibil interceptoare pe navele militare, potrivit MEDIAFAX.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rusia a atras atenția, în repetate rânduri, asupra faptului că scutul american amenință stabilitatea în zonă, iar după inaugurarea scutului de la Deveselu, administrația rusă a anunțat că va testa un nou tip de rachetă intercontinentală nucleară care poate distruge suprafeţe de mărimea statului american Texas sau Franţei.

Întrebat cum comentează afirmațiile rușilor, Ambasadorul Poloniei la București, aflat în vizită la Craiova, a afirmat:

“Lucrările sunt în stadiu incipient. Construirea acestei facilităţi se va finaliza peste doi ani. Aşa cum s-a spus de către NATO, SUA şi România, aceste baze nu constituie un pericol şi nu sunt îndreptate împotriva nimănui. E greu de spus că este vreo ameninţare”, a declarat Marcin Wilczek, Ambasadorul Republicii Polone în România.

 

 

spot_img
spot_img

Politica