Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Hacker căutat de francezi, prins în Vâlcea

Publicat

pe

Un bărbat, de 29 de ani, din Călimăneşti, căutat de autorităţile franceze a fost prins de poliţiştii vâlceni. Pe numele acestuia autorităţile franceze au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea mai multor infracţiuni informatice. El a fost condamnat al un an şi şase luni de închisoare pentru fapte comise în 2012.

“La data de 16 mai a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au depistat, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, un bărbat de 29 de ani, din oraşul Călimăneşti, care era urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare franceze au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare pentru comiterea mai multor infracţiuni de fraudă informatică, comise pe teritoriul Franţei la începutul anului 2012.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională- Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti care a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor Curţii de Apel Piteşti, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autorităţile franceze”, potrivit IPJ Vâlcea.

 

 

 

Continue Reading