vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eşec la Botoşani, dar CSU rămâne în cărţi pentru Europa

Deşi ar fi ajutat-o enorm o victorie în deplasarea de la FC Botoşani, un succes urcând-o din nou pe prima poziţie a clasamentului din play-out, formaţia craioveană nu a gestionat favorabil confruntarea de pe terenul grupării moldave. În jocul de luni seara, botoşănenii şi-au luat în serios postura de gazde şi au spart gheaţa în primele 20 de minute ale partidei. Fulop (18) a împins mingea în poartă în urma unui carambol în careul craiovean pentru deschiderea scorului. Tabela nu s-a mai modificat până la pauză, deşi echipa olteană a consemnat câteva ocazii importante de a înscrie. Botoşianul avea să îşi mărească avantajul la jumătatea reprizei secunde, când Cabrera (60) l-a executat pe tânărul portar al Craiovei cu un lob. Formaţia pregătită de Mogoşanu şi Naicu a reuşit să reducă din diferenţă în finalul meciului, dar fără să mai schimbe soarta partidei. Popov (86) a marcat singurul gol al craiovenilor după un corner executat de Băluţă. Această înfrângere o menţine pe CSU Craiova în umbra formaţiei din Iaşi, care se află în continuare cu două puncte peste echipa din Bănie. În următoarea etapă, cele două se vor întâlni direct pe terenul Craiovei, într-un meci care poate stabili într-o mare măsură cine va prinde locul de Europa League, pentru formaţia lui Mogoşanu şi Naicu fiind obligatorie o victorie.

“Am făcut greşeli astăzi şi am fost taxaţi. Și noi am avut oportunităţi, dar am revenit pe tabelă pe final, prea târziu. Nu renunţăm la luptă, ne vom bate până la capăt pentru obiectiv. Toţi vrem calificarea în Europa. Suntem aproape, iar acum important este jocul cu Iaşi. Sper ca Dumitraş şi Iliev să fie apţi pentru această partidă. Eu mă voi raporta la jucătorii pe care îi am la dispoziţie, cu ei voi lupta în cele trei jocuri pe care le mai avem de disputat. Meciul direct cu Iaşi poate fi considerat o finală. Dar, şi dacă îl vom câştiga, trebuie să rămânem concentraţi până la final, şi pentru următoarele două partide“, a declarat Daniel Mogoşanu.

Vârful de atac al Craiovei, Andrei Ivan, a resimţit uşoare dureri în meciul de la Botoşani, motiv pentru care a fost schimbat în repriza secundă cu Măzărache pentru a nu risca o accidentare. El consideră că formaţia craioveană ar fi meritat o victorie în urma desfăşurării partidei, dar speră că în următoarele două meciuri vor reuşi să se impună pentru a merge în Cupele Europene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Din păcate am pierdut, iar eu am ieşit accidentat. Am simţit o înţepătură sus la coapsă şi am zis să nu forţez. Echipa a avut ocazii mari şi în prima, dar şi în a doua repriză. Puteam câştiga astăzi (n.r. – luni seara). Acum trebuie să privim înainte, dacă vom obţine maximum din următoarele două jocuri, cu Iaşi şi CFR, sigur vom merge în Europa. În privinţa convocării la Naţională, vă daţi seama, sunt bucuros. Este un pas mare pentru mine să fiu în lotul de 28. Sper să ajung în primii 23“, a spus Ivan.

De aceeaşi părere este şi Bogdan Vătăjelu, care face apel la unitate în echipă pentru a duce Craiova din nou pe harta Europei fotbalistice după o pauză de 16 ani.

„La ocaziile pe care le-am avut meritam cele trei puncte. Am venit aici cu o dorinţă de revanşă, atât pentru faptul că nu am câştigat până acum la Botoşani, dar şi, pe de altă parte, să răzbunăm ocaziile irosite în meciul precedent, de la Timişoara. Din nefericire şi acum am ratat câteva oportunităţi imense. Trebuie să strângem rândurile şi să rămânem capacitaţi pentru următoarele jocuri. Pentru că, după o pauză de 16 ani, toţi ne dorim să mergem în cupele europene. Sper ca la finalul sezonului noi să fim pe locul 7“, a afirmat jucătorul Craiovei.

 

 

 

Politica