duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Afaceri cu maidanezii din Slatina şi Caracal

Omul de afaceri Laurenţiu Şerban, zis Adi Creţu, a fost reţinut pentru fraude economice, luni seara, pentru 24 de ore. Acesta este acuzat că a păgubit Primăria Caracal cu peste 160.000 lei, după ce a făcut mai multe contracte fictive prin care firma lui ar fi ridicat câinii comunitari de pe străzile din Caracal şi i-ar fi dus în adăpostul din Slatina. Marţi, acesta a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Caracal cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, însă instanţa a dispus plasarea lui sub control judiciar pentru 30 de zile.

Luni, poliţiştii olteni, sub coordonarea procurorului de caz, au făcut percheziţii la domicilul acestuia.

“La data de 9 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au efectuat 2 percheziţii domiciliare în municipiul Slatina, la un bărbat, de 41 de ani, bănuit de fraude economice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din cercetări a reieşit că, la data de 20 februarie 2014, cel în cauză, în calitate de administrator al unei firme din municipiul Caracal, ar fi încheiat cu o instituţie publică un contract de prestări servicii veterinare şi de deparazitare a câinilor.

În urma verificărilor s-a stabilit că adăpostul pentru câini fără stăpân din Slatina, vizat în contractul în cauză nu avea angajaţi, iar certificatul de funcţionare sanitar-veterinară i-a fost retras în vederea anulării.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe documente de interes în cauză.

De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare un mandat de aducere, administratorul firmei vizate fiind condus la sediul poliţiei, pentru audieri.

Faţă de cel în cauză, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Acesta urmează să fie prezentat magistraţilor, cu propunerea de arestare preventivă.

În urma desfăşurării contractului, instituţia publică beneficiară ar fi fost prejudiciată cu 166.408 lei. La activităţi au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

În fapt, Adi Creţu primea bani, prin contract, de la Primăria Caracal, pentru a ridica maidanezii de pe străzi şi a-i duce la adăpostul Sărăceşti din Slatina, adăpost unde, tot firma lui, era administrator. Numai că afaceristul a efectuat serviciul de ecarisaj doar pe hârtie, păgubind astfel Primăria Caracal.

Laurenţiu Şerban a devenit cunoscut nu pentru contractul de ecarisaj încheiat la Caracal, pentru care a ajuns acum în arest, ci pentru cele de la Slatina, dosar instrumentat de către DNA şi care bate pasul pe loc, notează realitateaoltului.ro.

În 2010, afaceristul a încheiat, prin Olcon Metal, contractul de ecarisaj cu Primăria Slatina şi până în 2012 a încasat peste 40 de miliarde lei vechi. Ulterior, s-a dovedit că firma cu pricina nu deţinea avizele şi autorizaţiile necesare desfăşurării acestei activităţi de la DSV. Primăria Slatina a încheiat atunci un nou contract de ecarisaj cu Iberia Velvet Com SRL, societate deţinută tot de Laurenţiu Şerban, care a mai încasat peste 10 miliarde lei vechi.

Adi Creţu este vizat şi într-unul dintre dosarele lui Darius Vâlcov, fiind acuzat de dare de mită.

Adăpostul de câini din Slatina a fost închis, în toamna anului trecut, dar autorităţile speră să îl redeschidă, în acest an.

„Adăpostul de la Sărăceşti a fost închis în 2015 după ce a expirat avizul sanitar-veterinar, iar câinii de aici au fost mutaţi în alte adăposturi din ţară. Primăria Slatina, între timp, a dispus înfiinţarea unui serviciu de ecarisaj. Acum s-au încheiat şi angajările. Până în luna iunie, o firmă, care a câştigat licitaţia organizată de Primărie, va realiza un studiu de fezabilitate din care să reiasă cât ne va costa reabilitarea adăpostului de la Sărăceşti. În acest an au fost alocaţi, în acest sens, ca măsură de precauţie, 500.000 lei. Sperăm să fie suficienţi, dar dacă în urma studiului de fezabilitate se va constata că este nevoie de mai mulţi bani pentru reabilitarea adăpostului canin, se vor aloca, prin Consiliul Local, la rectificarea bugetară din vară. Primăria vrea ca adăpostul să devină funcţional din acest an, pentru a putea relua activitatea de capturare a câinilor comunitari de pe străzile oraşului”, a declarat Mugurel Manea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Slatina.

 

 

Politica