sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorjencele primesc bani dacă nasc unul sau doi copii

2 500 de lei, atât primesc gorjencele din comuna Bălănești dacă nasc unul sau doi copii. Inițiativa aparține primarului care a hotărât să acorde acest stimul financiar deoarece în comuna sa anul trecut au murit 47 de persoane și s-au născut doar doi copii.

Aleşii din Consiliul Local au aprobat iniţiativa primarului, care a propus acordarea unei sumei de 2.500 de lei, în decursul unui an, pentru femeile din localitate care aduc pe lume primul şi al doilea copil, informează Mediafax.

"M-am gândit că un astfel de stimulent financiar va creşte natalitatea în Bălăneşti. Anul trecut au murit 47 de persoane şi s-au născut doar doi copii, iar anul acesta avem deja 14 decedaţi. Am luat decizia să propun acordarea a 2.500 de lei pentru mamele care aduc pe lume primul şi al doilea copil, bani care se vor încasa lunar, de la Primărie, pe parcursul unui an de zile, adică puţin peste 200 de lei lunar. Consilierii au aprobat proiectul, conştienţi că demersul nu este unul propagandist ori cu efect electoral, ci chiar ajută la creşterea familiilor din localitate”, a declarat primarul, pentru sursa citată.

Astfel, pe baza unei cereri la Primăria Bălăneşti, localnicele care aduc pe lume primul ori al doilea copil pot solicita stimulentul de naştere.

De acești bani pot beneficia şi familiile/părinţii care au viză de reşedinţă şi au locuit minim 12 luni, până la naşterea copilului, în localitate, relatează Mediafax.

 

Politica