joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Energiei: „CE Oltenia este pe un drum corect”

Complexul Energetic Oltenia (CEO) nu preziuntă niciun risc de insolvență, chiar dacă reducerea datoriilor companiei se poate realiza în câțiva ani, nu câteva luni, este opinia ministrului energiei, Victor Grigorescu.

„Nu există, în opinia mea, niciun risc de insolvență pentru Complexul Energetic Oltenia, deși sunt probleme destul de mari acolo. Au fost 4 luni de rezultate bune, dar compania nu poate reveni în doar patru luni. Îi vor trebui ani de zile pentru a-și reduce pierderile. Există un plan de restructurare care se află în discuție cu partenerii sociali. Părerea mea este că CE Oltenia este pe un drum corect”, a afirmat Grigorescu, potrivit Agerpres.

În perioada 2016-2020 peste 5 200 de angajați ai CEO vor fi disponibilizați se precizează într-un plan al administrației. Prin aceste reduceri de personal se așteaptă ca rezultatele economice ale unității să contribuie la redresarea situației financiare și chiar să salveze compania. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit unui comunicat de presă al companiei energetice, publicat pe 29 martie, în acest interval de cinci ani vor fi disponibilizați 5.269 de angajați, dintre care 2.000 până la 1 iulie 2016. Tot 2.000 de angajați vor fi disponibilizați în anul 2017, câte 407 de angajați în 2018 și în 2019, iar în 2020 urmând să plece 455 de angajați. Dintre aceștia, 1.448 sunt pensionabili ceea ce înseamnă că vor beneficia de veniturile de completare la care se adaugă plățile compensatorii și indemnizațiile de șomaj.

Politica