vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coreea de Nord pregătește al cincelea test nuclear

Presa din Coreea de Sud scrie că activitățile pe situl folosit de Coreea de Nord pentru testele nucleare ar indica pregătirea pentru un nou experiment nuclear, al cincelea.  

Frecvența deplasărilor de vehicule, personal și echipamente pe situl de la Punggye-ri s-a dublat sau chiar triplat din luna martie, relatează agenția sud-coreeană de presă Yonhap, care citează surse guvernamentale, potrivit Agerpres. 

Regimul de la Phenian pregătește pentru începutul lunii mai un congres al partidului unic, prima reuniune de acest fel în ultimii 36 de ani. Prin urmare, numeroși observatori cred că președintele Kim Jong-un va încerca cu această ocazie să evidențieze 'succesul' programului nuclear nord-coreean, astfel că un test nuclear chiar înaintea congresului este de luat în calcul. Responsabilii citați de agenția Yonhap estimează că vehiculele care vin și pleacă de la Punggye-ri transportă cel mai probabil tehnicieni specializați în sectorul nuclear, informează aceeași sursă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un eventual al cincilea test nuclear reușit ar putea eclipsa eșecul stânjenitor de vineri, când a eșuat lansarea unei rachete cu rază medie de acțiune chiar atunci când se aniversa ziua de naștere a lui Kim Ir-sen, fondatorul actualului regim de la Phenian, scrie Agerpres.

Politica