joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de mineri, în marş până la Bucureşti

„Marşul disperării” minerilor începe în această dimineaţă. Câteva zeci de gorjeni vor merge pe jos, până la Bucureşti, în semn de protest faţă de situaţia în care se regăseşte Complexul Energetic Oltenia.

Participanţii la protest şi-au exprimat regretul că la manifest nu sunt prezente mai multe persoane.

“Am analizat 2 săptămâni, interesul gorjenilor şi nu numai , în legătură cu marşul disperării organizat de FNME. Măi oameni buni, în nicio societate din Europa nu există atâta dezinteres cum este la noi în România, atunci de ce ne mai văităm că nimeni nu face nimic în această ţară?

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ar fi trebuit, dimineaţă, la ora 8:00, în faţă la Termo Rovinari, la acel marş organizat de FNME, să fim 2.000-3.000, dacă nu mai mulţi, să nu ajungem la Turceni şi să putem forţa acest guvern în a face ceva pentru energia ţării şi a reglementa preţurile corecte la producătorii şi distribuitorii de energie, pentru a salva cât mai multe locuri de muncă şi cât mai multe societăţi ale statului de la faliment. Dar din păcate suntem decât 50-70, 50-70 de gorjeni conştienţi că acest judeţ în câţiva ani s-ar putea să nu mai aibă 5.000 de locuri de muncă şi să ajungem să importăm masiv energie electrică din alte state vecine. Ar fi trebuit ca toţi acei ce ştiu că s-ar putea să fie pe acele liste de disponibilizări din vară şi nu puţini, circa 2.000, să fie alături de noi, dar ei aşteaptă ca sindicatele să lupte pentru protecţia lor socială în caz de disponibilizare fără ca măcar unul dintre ei să ia atitudine. Unde este oare societatea civilă din judeţ? Unde sunt oare politicienii din Gorj? Unde sunt sindicatele afiliate la alte Federaţii? Unde, unde….! Poate nu s-a înţeles că acest marş al disperării nu este numai pentru CE Oltenia, acest marş este pentru România! Poate nu aţi înţeles că noi, populaţia, cumpărăm energia electrică de patru ori mai scumpă, producătorii au un preţ de 120-170 lei pe MWh şi la becul dumneavoastră din case, ajunge la un preţ de 500-600 lei acelaşi MWh. Unde s-o regăsi diferenţa de preţ? La cine oare merg aceste sume uriaşe de bani? Câte locuri de muncă şi câte investiţii s-ar putea face dacă aceşti bani ar rămâne în societăţile statului român? Și atunci de ce vă miraţi că se va alege praful şi de CEO? Cum să nu se fure până şi ultima firimitură din România dacă neamul românesc doarme? România este într-o stare de letargie acută de 26 de ani. Se va trezi? Eu sunt sceptic. Iar noi, cei din minerit si energie , acum 26 de ani eram 100.000. Astăzi? Suntem 15.000. Peste 2-3 luni, probabil vom fi 13.000. Cine e mai vinovat? Politicienii trădători de neam şi ţară? Sau ignoranţa şi frica oamenilor de rând?”, a transmis Sindicatul Liber Roşia.

Federaţia Naţională Mine Energie este organizator al protestului. Minerii vor merge pe jos 320 de kilometri, pe traseul: Rovinari – Turceni – Craiova – Slatina – Piteşti – Găieşti – Bucureşti.

Deviza marşului este ,,SOS: Salvaţi Complexul Energetic Oltenia”.

 

Politica