sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Deputații au votat în favoarea lui Ghiță. Cererea DNA de încuviințare a reținerii, respinsă

Sebastian Ghiță rămâne în libertate. Plenul Camerei a respins prin vot cererea DNA pentru încuviințarea reținerii deputatului.

S-au înregistrat 167 de voturi ''împotriva'' reținerii, 121 "pentru" și o abținere. În sală au fost prezenți 302 deputați. Nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru ca cererea DNA să fie aprobată, și anume 152, informează Mediafax.

Sebastian Ghiţă a cerut deputaților să respingă cererile DNA de reţinere şi arestare a sa, invocând practica "abuzivă" a arestării preventive, precizând că Parlamentul este supus unei presiuni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

"Vă rog să respingeţi cererile de reţinere şi arestare ale DNA", a spus Ghiţă în plenul Camerei Deputaţilor. El a susţinut că este falsă teza potrivit căreia justiţia este blocată prin respingerea cererilor DNA şi a mai susţinut că arestarea înaintea de judecată este o "practică" abuzivă", iar Parlamentul este supus presiunilor, citează Mediafax.

Deputatul Sebastian Ghiţă are şapte capete de acuzare în noul dosar pentru două infracţuni de dare de mită, şantaj, două infracţiuni de folosire, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, cumpărare de influenţă şi conducerea fără permis.

Foto: jurnalul.ro

 

Politica