luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fonfo a făcut istorie la Știinţa!

Începutul acestei săptămâni a fost unul al sărbătoriţilor pentru fotbalul craiovean. Pe 21 martie, atacantul CSU, Andrei Hergheligiu a împlint 24 de ani, iar, Victor Niculescu – “Fonfo”, fost fundaş dreapta al Știinţei – Campioana unei mari iubiri, cum a fost numită echipa care cucerea primul titlul din istorie, în sezon 1973-1974, şi vicecampioană un campionat mai devreme, care i-a şi atras de fapt acea denumire a ajuns la venerabila vârstă de 66 de ani.

Anul trecut, Victor Niculescu dădea de ziua sa lovitura de începere a partidei dintre CSU şi Astra, încheiată 0-0, acum din păcate acesta nu a fost în Bănie, ci se află de câteva luni în Spania la soţie. Chiar şi aşa nu a uitat de Bănie şi a anunţat prin intermediul prietenilor că “este bine şi va reveni cât mai curând în ţară”, cel mai probabil înainte de Paşti.

Victor Niculescu nu a fost un jucător oarecare trecut şi el pe la Universitatea Craiova. Este produs sută la sută al fotbalului craiovean şi în afară de titlul obţinut cu Știinţa în 1974 se poate lăuda că a făcut parte din formaţia Știinţei care elimina în 73 celebra formaţie italiană Fiorentina. De-a lungul carierei a mai evoluat la Jiul Petroşani şi a fost component al primei reprezentative a României (n.r. – pentru care a jucat doar în amicale), al naţioanlei de tineret, Olimpică şi Universitară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De Victor Niculescu se poate spune că se leagă şi cariera unui alt mare fundaş dreapta din Bănie, Nicu Negrilă, component atât al Campioanei unei mari iubiri cât şi al Craiovei Maxima. În ultima etapă a sezonului 1973-1974, Negoro îi lua locul lui Niculescu la Ploieşti, scor 0-0, deoarece Fonfo fusese internat în spital, în preziua disputei, având o răceala puternică lac gât.

 

Sursă foto: csuc.ro 

Politica