duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Românii ar putea beneficia de un nou tip de concediu

Persoanele care adoptă un copil ar putea beneficia de un concediu până la un an de zile. Scopul zilelor libere este ca noul părinte să se acomodeze cu copilul, în acest timp el ar primi și o indemnizație lunară. 

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat şi este inclus pe ordinea de zi de miercuri a Camerei Deputaţilor, ca for decizional.

Actul normativ este elaborat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) și urmăreşte să simplifice procedura de adopţie şi să ofere soluţii legislative care să asigure o mai bună funcţionare a actualului sistem de adopţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Proiectul, în forma iniţială, prevedea acordarea unui concediu de acomodare cu o durată de maximum 90 de zile şi a unei indemnizaţii lunare pe întreaga perioadă în care au copilul încredinţat în vederea adopţiei, egală cu media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni anterioare pronunţării hotărârii prin care s-a dispus încredinţarea.

În această formă a fost adoptat de Senat în noiembrie 2015, acum, însă proiectului i s-au adus mai multe amendamente, printre care şi cel privind concediul de acomodare, informează Digi24.

 

Politica