duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trăieşte olteneşte! De vorbă cu olteanca din „Las Fierbinţi”

Ce vrei să te faci când vei fi mare? "Actriţă!", a fost răspunsul Ancăi Dumitra la banala întrebare. Răspunsul craiovencei, de 28 de ani, s-a concretizat, iar astăzi, când deja este mare, spune cu mândrie că este actriţă atunci când cineva o întreabă cu ce se ocupă.

Pentru cei mai mulţi este cunoscută ca Gianina din „Las Fierbinţi” , puţini ştiu însă că Anca a debutat în actorie încă din clasa a IX-a, în trupa de teatru a liceului, iar apoi, după absolvirea Facultăţii de Actorie a devenit actor cu acte-n regulă.

Într-un scurt interviu acordat cotidianului „Jurnalul Olteniei” Anca Maria Dumitra a lăsat la o parte masca de actor şi a vorbit despre ea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reporter (R): Cum a început pasiunea ta pentru actorie, care s-a concretizat într-un job?

Anca Dumitra (A.D.): Încă de mică mi-am dorit să fiu actriţă. Nu ştiu cum de am ajuns să-mi doresc exact asta, însă ştiu cu precizie, că toata lumea care mă întreba ce vrei să te faci când vei fi mare, primea acelaşi răspuns. Sunt recunoscătoare şi fericită că muncesc pentru visul meu.

R: Povesteşte-mi care a fost primul moment în care ai fost actor.

A.D.: Primul moment profesionist şi certificat de diploma de actor a venit imediat după terminarea facultăţii, când am debutat pe scena Teatrului de Comedie din Bucureşti, în spectacolul "Pescăruşul", în regia lui Claudiu Goga, care în urma unui casting m-a distribuit în rolul Ninei. Au fost şase luni de repetiţii aşa cum visam şi sper ca rezultatul să fie pe placul oamenilor, să-i bucure şi să-i emoţioneze, aşa cum mă bucură şi mă emoţionează şi pe mine de fiecare dată când urc pe scenă. Cât despre debutul dinainte de facultate, când încă doar visam să mă fac actriţă, nu am cum să îl uit nici pe acela; eram în clasa a IX-a, şi sub îndrumarea dirigintei mele am făcut parte din trupa de teatru „Millennium”, aşa ne ziceam şi am participat la diferite concursuri, evenimente şi festivităţi, şi ştiu că la primul concurs de recitări am luat locul I. Sunt multe amintiri şi sunt multe de povestit, însă ce îmi aduce acum zâmbetul pe buze gândindu-mă la toate acestea este determinarea şi încăpăţânarea mea de a urma un vis, despre care nu ştiam foarte multe, dar pe care mi-l doream atât de mult.

R: Cum îţi caracterizezi personajul din „Las Fierbinţi”?

A.D.: Gianina este o fată de o naivitate ieşită din comun şi de o curiozitate aidoma naivităţii sale. Îmi place să mă joc de-a Gianina, să o interpretez cât pot eu mai bine, spre deliciul şi bucuria fiecărui telespectator. Pe mine mă bucură acest rol, sper că şi pe cei care ne urmăresc de acasă.

R: Care este cea mai mare provocare, din punctul tău de vedere, la meseria de actor?

A.D.: Provocări sunt foarte multe şi de naturi diferite. Fiecare rol e o nouă provocare; sunt pregătită şi îmi doresc cât mai multe provocări.

R: Ce te defineşte ca om?

A.D.: Îmi doresc şi mă străduiesc, sper să şi reuşesc, să fiu un om bun, respectuos şi înţelegător. Iar iubirea pentru mine este forţa majoră care îmi guvernează fiecare latură a vieţii mele.

R: Ce nu îţi place la tine?

A.D.: Nu sunt chiar cel mai răbdător om.

R: Dacă ar trebui să renunţi la actorie ce ai face?

A.D: Nu am idee, nu mă pricep la nimic altceva, însă probabil ceva legat de copii. Îmi plac foarte mult.

Atunci când este întrebată despre ceea ce îşi doreşte pentru ea, pentru omul Anca şi cum se vede în viitoar, actriţa răspunde simplu „fericită”. Când se gândeşte la ea, Anca vorbeşte despre familia ei şi spune că îşi doreşte ca toţi ai ei să fie sănătoşi şi să-i bucure zi de zi cu reuşitele sale, atât profesionale cât şi personale.

 

Politica