luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul Drăghiea nu-i poate ajuta pe protestatarii de la RAAN

Din păcate, oamenii revoltaţi au plecat la fel de nemulţumiţi cum au venit întrucât au aflat de la prefect că atât dumnealui cât şi Guvernul nu pot face nimic pentru ei. Dar cine atunci? RAAN-ul, le-ar fi spus prefectul Nicolae Drăghiea. Actuala conducere de la RAAN…

Aproximativ o sută de foşti angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare au protestat pentru a doua zi consecutiv. Disponibilizaţii au blocat traficul în faţa Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin şi au cerut sprijinul prefectului judeţului pentru a primi drepturile salariale neachitate. Foştii angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin au mers ieri în faţa Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin, unde au traversat alternativ trecerea de pietoni de pe strada Traian, în semn de nemulţumire că nu au primit salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă. Câteva zeci de minute cât oamenii au traversat trecerea de pietoni alternativ, şoferii care au circulat pe strada Traian, o arteră cu trafic intens, au fost nevoiţi să se întoarcă din drum, aceştia fiind dirijaţi de poliţişti. Potrivit protestatarilor contractul colectiv de muncă prevede în funcţie de vechime, între şapte şi două salarii compensatorii pentru fiecare din cei 1.525 de persoane disponibilizate în toamna anului 2015. ,,Unii au de primit şapte salarii – cei care au lucrat peste zece ani, alţii au patru salarii – cei care au lucrat între cinci şi zece ani şi alţii două salarii – cei care au lucrat între şase luni şi cinci ani.”, a spus un fost salariat prezent la protest. 
,,Nemulţumirea este că nu ne-au dat cele şapte salarii compensatorii de la RAAN, drepturile noastre. De la RAAN, am vorbit cu domnul Faur, reprezentantul administratorului judiciar, dar mare lucru nu ne-a spus, n-am înţeles nimic. Nu au bani.”, a declarat alt bărbat.

Prefectul i-a lămurit buştean 

Policlinica Buna Vestire Craiova

În timpul protestului, o delegaţie formată din mai mulţi reprezentanţi ai nemulţumiţilor a mers în sediul Prefecturii Mehedinţi şi au cerut sprijinul prefectului judeţului, Nicolae Drăghiea pentru recuperarea drepturilor salariale.
,,Eu nu mi-am putut lua un angajament ferm, nu este atribuţiunea mea să rezolv această problemă decât să mediez acest conflict, între dânşii şi administratorul special şi judiciar. Am avut o primă discuţie cu administratorul judiciar, voi avea şi cu administratorul special când se întoarce de la Bucureşti. Sperăm că vor găsi resurse să asigure şi această parte din datorii pe care de data aceasta, nu Guvernul le are ci ei, conducerea RAAN a făcut acest contract colectiv.”, a declarat reprezentantul Guvernului în Mehedinţi, Nicolae Drăghiea după ce a stat de vorbă cu reprezentanţii protestatarilor.
În scurtă vreme protestatarii au plecat acasă. Protestele foştilor angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare au început marţi, în faţa sediului companiei, unde timp de câteva zeci de minute, oamenii au traversat Bulevardul Nicolae Iorga din municipiu, alternativ, blocând traficul rutier.

 

Politica