sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Craioveanul cu plantaţia de cannabis de la Cârcea, arestat din nou

Craioveanul Bogdan Dane, care şi-a făcut o plantaţie de cannabis la Cârcea, a fost, din nou, arestat. De data aceasta, pentru infracţiuni la regimul circulaţiei.  

Săptămâna trecută a fost prins beat la volan, în plus, din vara anului trecut şi până acum, craioveanul, de 34 ani, a mai fost depistat de poliţişti, de patru ori, conducând  autoturismul pe drumurile publice având dreptul de a conduce autoturisme suspendat.
„În data de 9.01.2016, o echipă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, aflată în executarea serviciului de patrulare, l-a depistat în traifc pe D.BOGDAN, 34 de ani, din Craiova în timp ce conducea, pe b-dul 1 Mai, un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat din data de 15.03.2015. De asemenea, acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi, întrucât a refuzat testarea cu etilotestul, a fost condus la Spitalul de Urgenţă nr.1 Craiova unde i-au fost recoltate probe biologice.
La momentul respectiv poliţiştii au întocmit în cauză un dosar de cercetare penală, iar în cursul zilei de ieri, în urma prelucrării, în laboratorul specialiştilor de la Medicina Legală Craiova, a mostrelor biologice s-a stabilit că tânărul de 34 de ani avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,90 g/l. Prin extinderea investigaţiilor, poliţiştii craioveni au mai stabilit faptul că suspectul D.BOGDAN, în perioada iulie 2015-ianuarie 2016, a mai fost depistat de patru ori conducând autoturismul pe drumurile publice având dreptul de a conduce autoturisme suspendat.
Astfel, cele cinci dosare penale au fost reunite şi s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de craiovean pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având dreptul de a conduce suspendat (5 infracţiuni) şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Având în vedere că inculpatul a manifestat perseverenţă infracţională în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunilor la regimul circulaţiei rutiere, acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pe 24 ore şi apoi prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă. În aceeaşi zi, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile a inculpatului”, a declarat Amelia Barbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

4 kilograme de cannabis, culese de pe plantaţia lui Dane

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bogdan Dane, se afla în perioada termenului de încercare de şase ani dispus de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a decis să îl condamne la trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri. Astfel că, acum, cei trei ani cu suspendare ar putea deveni cu executare, la care s-ar putea adăuga şi pedeapsa pentru infracţiunile la regimul circulaţiei. 
Reamintim că, la sfârşitul lunii august 2011, ofiţerii  Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova au sesizat DIICOT că mai mulţi tineri din Craiova procurau seminţe de cannabis din afara ţării, le introduceau clandestin pe teritoriul României, după care le plantau în ghivece.  Plantele erau apoi cultivate pe ternuri virane de la marginea Craiovei. Odată ajunse la maturitate, membrii grupării culegeau frunezele, le uscau, iar apoi le vindeau cu 100 lei gramul. 
În urma cercetărilor, anchetatorii au găsit o astfel de plantaţie în Cârcea. Aici, noaptea, unul dintre memebrii grupării venea cu maşina, cu farurile stinse, pentru a uda plantele. Asta se întâmpla de două-trei ori pe săptămână. 
Ulterior oamenii legii l-au identificat pe Bogdan Dane ca fiind proprietarul plantaţiei. Acesta era şi el consumator de droguri. 
În noaptea de 14 spre 15 septembrie 2011, au oprit în trafic, la intrarea în Craiova, pe DN 70, un autoturism în care se aflau Bogdan Dane şi Zoltan S., de 26 de ani. Între scaunele din faţă ale maşinii, poliţiştii au găsit aproximativ 15 grame de cannabis. Poliţiştii i-au dus la audieri. A doua zi, procurorii DIICOT au făcut percheziţii la locuinţa lui Bogdan Dane, dar şi la o altă adresă, unde acesta dormea în mod constant. Anchetatorii au verificat  şi o baracă aparţinând unei societăţi comerciale din Craiova, de unde Dane avea cheile de acces.
În urma descinderilor au fost descoperite şi ridicate patru plicuri din material plastic, dintre care trei prezentau urme vegetale de culoare verde-oliv. De pe plantaţia de la Cârcea s-au ridicat 3,700 kg masă verde de cannabis.
Bogdan Dane a fost trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc şi a fost condamnat pe 5 iunie 2013. 

 

spot_img
spot_img

Politica