duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Preţuri mai mari în Târgul Municipal

Deşi nu o spun, comercianţii din Târgul Municipal au mărit preţurile odată ce s-au mutat în noua locaţie. De exemplu, o pereche de cizme pe care în vechiul târg o puteai cumpăra cu 50 lei, acum se vindea cu 70 lei. Cel mai probabil, comercianţii au scumpit marfa pentru a acoperi pierderile suferite în urma incendiului din decembrie. 

Mulţi dintre comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în Târgul Municipal Craiova de pe strada Dimitrie Gerota sunt foarte mulţumiţi de decizia municipalităţii de a muta târgul în noua locaţie. Este vorba despre comercianţii de încălţăminte, dar şi despre cei care vând haine second-hand şi care au fost afectaţi de incendiul din luna decembrie. Aceştia au primit spaţii în noua locaţie de pe strada Dimitrie Gerota şi s-au arătat încântaţi întrucât, spun ei, aici vor veni oamenii să cumpere într-un număr mult mai mare.

“Toată marfa ne-a ars, acum am adus de acasă astea. Am mai adus şi din Italia, rochii la etichetă, ieftine. Ne mai aduce şi cu autobuzul ăsta. Primăria ne-a ajutat cu nişte lucruri care nu am nimic de comentat. E suficient că ne-a dat locurile astea. Eu, femeie la anii mei…Să fiu sinceră am pierdut peste 2.000 de euro când a ars. Acum, cu acoperişul tot de Primărie am avea nevoie să ne ajute, ştiţi dumneavoastră că…să ne facă cum a fost acolo şoprul sau cum a fost târgul. Ajutor de la Primărie nu am primit, au fost vorbe de la lume şi dacă am renunţat mulţi, am zis că nu ne trebuie niciun ban, să ne dea loc. Ne ajută cu fonduri sau cu ce…că nu m-am interesat. Am plâns acasă…să ai dobândă la o sumă de 2.000 de euro… Nu am ieşit pe piaţă până ieri (n.r. sâmbătă), nu am avut bani de marfă, nu am avut. A fost dat foc. Nici nu am ajuns bine în faţa casei şi aud pe noru-mea…. Foarte repede, a fost dat foc, să ia foc de la o ţigară…La intrare plăteam taxe înainte, plăteau taxiurile, plăteau maşinile, plăteau la oamenii care veneau la taxă, era taxă de târg. Acum nu. Şi ne-a promis doamna primar că taxa o dăm şi noi puţin mai puţin până când ne revenim, pentru că, uite, eu, spre exemplu, nu am bani să cumpăr marfă şi îi mulţumim oricum. Eu una, la anii mei mulţumesc foarte mult pentru că nu aş mai putea să alerg , să muncesc, sunt mulţumită că am unde să vin şi de unde să plec”, a declarat o comerciantă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mulţumită de noua locaţie s-a arătat şi o altă comerciantă care însă speră ca Primăria să îi ajute şi cu acoperişul: “Când a ars, eu am plecat cu o juma de ora înainte. Noi am ajuns acasă şi când ne-am aşezat la masă a venit copilul şi zice: „Mami, luă foc târgul”. Hai, lasă glumele, noi, acuma, venirăm de acolo. „Mami, luă foc târgu, uită-te pe internet!”şi arăta în direct. Aici e smecherie, e mişto aici, e mai bine dar trebuie acoperit, nu e acoperit dar e mai bine aici. Trebuie acoperit că o să vină lumea aicea, acolo nu venea nimeni. Suntem foarte mulţumiţi, zice că peste două luni ne face acoperişul. Suntem mulţumiţi că facem şi noi o pâine să mâncăm, suntem prea mulţumiţi. Bine că avem loc de muncă. Acuma ce mai contează unde suntem. Nu ne-a lăsat doamna primar să murim de foame”.

Comercianţii de legume şi fructe, dar şi cei care deţin terase la care se comercializează mici, cafea, bere şi alte produse alimentare pot fi găsiţi la târgul de pe strada Caracal.

 

 

spot_img
spot_img

Politica