luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Moş Nicolae nu i-a uitat pe micuţii de la Școala „Sf. Vasile”

Craiovenii au donat multe jucării, rechizite în cadrul campaniei „Moş Nicolae pentru o zi”, organizat de Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”.

Echipa lui Moş Nicolae formată din angajaţii Bibliotecii a poposit la Şcoala Gimnazială Specială „Sf. Vasile” din Craiova pentru a le oferi daruri copiilor. Reprezentanţii Bibliotecii au declarat că cea de-a treia ediţie a proiectului „Moş Nicolae pentru o zi” a fost una reuşită deoarece craiovenii, dar şi micuţii de la Colegiul Naţional „Elena Cuza” şi Grădiniţa „Sf. Lucia” au adus numeroase jucării şi rechizite pentru copii de la Școala Gimnazială Specială „Sf. Vasile”. Copiii de la Școala Gimnazială Specială „Sf. Vasile” le-au primit cu braţele deschise pe doamnele bibliotecare care le-au dăruit jucării.

„Este cea de-a III-a ediţie a proiectului “Moş Nicolae pentru o zi”, desfăşurat de Biblioteca Judeţeană, care constă în strângerea de rechizite şi jucării pentru copiii care au nevoie de zâmbete în perioada sărbătorilor. Anul acesta am poposit la Școala Gimnazială Specială „Sf. Vasile”, unde grupa de preşcolari ne-a aşteptat nerăbdători să vadă ce le-am pregătit. După ce au desfăcut cadourile, cei mici ne-au făcut brăduţi, au colorat şi de asemenea au citit, activităţi care ne-au impresionat enorm, având în vedere condiţia lor. Am plecat, lăsând promisiunea că vom reveni şi în anii următori. Nu sunt singurii copii la care ne vom opri, deoarece jucăriile strânse cu ajutorul craiovenilor, dar şi al micuţilor de la Colegiul Naţional „Elena Cuza” şi Grădiniţa „Sf. Lucia” au fost anul acesta numeroase”, a declarat Sofia Cercel, bibliotecar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Să fim mai buni de sărbători”

 

În desfăşurare este şi campania „Să fim mai buni de sărbători” organizată tot de Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, Secţia pentru Copii şi Tineret (Ludotecă).

Evenimentul caritabil are loc până pe 14 decembrie şi se derulează în cadrul proiectului „Cărticica pentru prichindei şi copii mai măricei”.

Campania are dublu rol. Pe de o parte, copiii înscrişi în proiect, sub îndrumarea cadrelor didactice, învaţă să dăruiască, să fie generoşi, să aducă zâmbetul pe faţa micuţilor mai puţin norocoşi decât ei; pe de altă parte, copiii către care merg jucăriile, cu siguranţă se vor bucura, şi-şi vor simţi semenii aproape.

În acest demers, Secţiei pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman“ îi sunt alături cadrele didactice de la grădiniţele şi şcolile înscrise în proiect.

Jucăriile vor fi strânse la Secţia pentru Copii şi Tineret (Ludotecă).

 

 

 

 

Politica