vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISIS în Europa. Suspecți de terorism la granița cu România

Doi moldoveni suspectați că ar avea legături cu ISIS au fost prinși de către polițiștii de frontieră în timp ce intenționau să intre ilegal în România. Aceştia au fost depistaţi pe malul râului Prut, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Toceni. Astfel, acțiunile acestora au fost monitorizate, iar în urma constatării intențiilor de a trece ilegal hotarele ţării, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților. În timpul apropierii patrulei de persoanele în cauză, una din ele a încercat să fugă. Ca urmare, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să aplice arma din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment conform normelor legale, informează publika.md.

Tinerii reținuți sunt cetățeni moldoveni, cu vârste de 19 și, respectiv 26 de ani, ambii domiciliați în raionul Cahul. Anterior, cei doi au fost judecați, unul din ei fiind condamnat pentru omor. Mai mult, în perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar bărbatul a fost convertit la islamism.

La verificarea lucrurilor personale, polițiștii de frontieră au depistat mai multe obiecte islamice, iar persoanele dețineau și unele înscrisuri cu țările în care urmau să ajungă. Conform investigațiilor efectuate aveau intenția de a ajunge în mai multe țări europene, cu destinația finală – Franța, relatează publika.md.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În prezent sunt întreprinse un șir de măsuri de investigații în vederea stabilirii scopului urmărit de către persoanele reținute, odate ajunse în Uniunea Europeană.

 

Foto:publika.md

Politica