joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISIS în Europa. Doi suspecți au murit și o femeie s-a detonat

Focuri de armă și explozii s-au auzit în această dimineață, pe străzile din nordul Parisului, în Saint Denis. Poliția desfășoară operațiuni antiteroriste, în virtutea stării de urgență decretate după atentatele de la Paris de săptămâna trecută. Vizat de operațiunea polițiștilor ar fi Abdelhamid Abaaoud, cel considerat „creierul” atentatelor de vineri. 
Primele informații arată că doi suspecți au murit. O femeie s-a aruncat în aer. Potrivit postului de televiziune francez BFMTV, trei poliţişti au fost răniţi. În asaltul asupra teroriștilor au fost implicați 50 de polițiști. Armata a fost de asemenea mobilizată, relatează realitatea.net. 

A fost reținut un bărbat care spune că a găzduit – în apartamentul din Saint-Denis vizat de raidul antiterorist de miercuri dimineața – două persoane care veneau din Belgia. „Un prieten mi-a cerut să-i găzduiesc două cunoștințe pentru câteva zile ”, a declarat bărbatul pentru AFP. „Le-am spus că nu sunt saltele, mi-au spus că nu e grav, voiau doar să aibă apă și un loc pentru a se ruga. Veneau din Belgia. Nu știam că sunt teroriști”, a mai spus bărbatul înainte de a fi încătușat de polițiști, informează aceeași sursă. 

Școlile și universitățile din zona vizată de raidul poliției rămân închise și astăzi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica