duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Omagiu frumuseții depline. Show inedit de Zilele Craiovei

Eveniment inedit în Craiova, în deschiderea Zilelor orașului. Inedit pentru că va fi organizat pentru prima dată în Bănie. Frumusețea celor „care pot să pară vulnerabili”, dar sunt mult mai puternici decât ar crede mulți, va fi prezentată craiovenilor.
Este vorba despre Gala Atipic Beauty, un eveniment definit de rafinament și eleganță, menit să schimbe mentalități în ceea ce privește atitudinea față de persoanele cu dizabilități, după cum îl descriu reprezentanții Asociației Open Your Heart, cei care îl organizează.

Așadar, pe 31 mai, în Piața „Mihai Viteazul”, craiovenii sunt invitați la o prezentare de modă susținută de 12 persoane în scaun rulant. Modelele vor defila în ținute create de mari designeri români.


Între ele se află și o craioveancă. Adnana Prodan este model în scaun rulant de patru ani. Acum poate fi văzută, frumoasă și puternică, așa cum este, de oamenii din orașul ei.
„Adnana Prodan este din Craiova, are 35 de ani, a absolvit Facultatea de Management Financiar – Contabil din cadrul Universității „Spiru Haret” din Craiova și practică, de 5 ani și jumătate, cea mai frumoasă meserie, aceea de „mămică de Rafael”, băiețelul ei despre care spune că este o minune de la Dumnezeu și pentru care găsește mereu puterea de a-și autodepăși limitele date de condiția fizică și de a transforma lucrurile pe care altă dată le credea imposibile în lucruri realizabile.
De 4 ani, Adnana este model al evenimentului Atipic Beauty și reprezentant local Craiova al Asociației Open Your Heart.
Se consideră o persoană ambițioasă și nu renunță ușor atunci când își propune ceva, dar este în egală măsură, foarte sensibilă și empatică”, o descriu reprezentanții Asociației Open Your Heart.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Modelele vor fi însoțite de 12 personalități locale.
„Proiectul meu de suflet, Atipic Beauty, a fost creat pentru ca oamenii cu dizabilităţi să fie priviţi ca oameni normali. Pentru că asta şi sunt, şi pot construi mult în viaţă, în ciuda dizabilităţii. Evenimentele noastre fashion aduc pe podium modele în scaun rulant care defilează alături de celebrităţi, în creaţii vestimentare ale designerilor români”, spune Magda Coman, preşedintele Asociației Open Your Heart.


Potrivit Magdei Coman, evenimentul prezintă „cazurile unor femei puternice și ale unor bărbați curajoși, care, deși își petrec viața în scaun cu rotile, dovedesc că au puterea, demnitatea și ambiția de a reuși în viață sub toate aspectele: au familii frumoase, cariere de succes și puterea de a trece peste orice impas, precum și de preconcepții sociale fără a se lamenta”.


Gala Atipic Beauty, care anul trecut a împlinit 10 ani, este organizată cu sprijinul cunoscutului designer Alin Gălățescu.
„Frumusețea înseamnă, dincolo de parametrii fizici, forță! Da, surprinzător, chiar dacă e vorba de forţă tăcută, fermă, testată, a celor care pot să pară vulnerabili. Am acceptat acest pariu şi am decis că aceste persoane speciale merită să fie văzute de toţi în adevărata şi meritata lor lumină: de frumuseţi depline şi profunde”, afirmă Alin Gălăţescu, Art Director Atipic Beauty București.
Gala Atipic Beauty din Craiova va fi moderată de Cosmina Păsărin, iar cei prezenți vor avea parte și de momente artistice care vor amplifica frumusețea evenimentului.


„Atipic Beauty este unul dintre evenimentele organizate de Asociația Open Your Heart. Este un concept născut din dorința de a promova frumusețea, inteligența, forța și puterea persoanelor a căror viață s-a schimbat brusc, pentru care normalitatea a căpătat alte dimensiuni. Evenimentul Atipic Beauty a fost creat cu scopul de a schimba, printr-un mijloc definit de rafinament și eleganță, mentalitatea societății în ceea ce privește atitudinea față de persoanele cu dizabilități. Fiecare eveniment Atipic Beauty aduce un omagiu frumuseții prin poveștile de viață ale modelelor, dar și purtând creațiile designerilor care au conceput ținute speciale pentru aceasta.
Proiectul Atipic Beauty are ca obiectiv central sprijinirea persoanelor cu dizabilități, promovarea intereselor acestora, incluziunea lor socială și pe piața muncii, încurajarea societății de a-i privi ca pe niște oameni utili societății, care dețin aceleași calități ca oricare, dar care, cu siguranță, au mai mult curaj. Ne propunem să schimbăm mentalități și cred eu că lăsăm urme adânci în inimile oamenilor din orașele în care ajungem. Noi facem un prim pas și sperăm ca autoritățile locale să se implice în accesibilizare și să ușureze viața persoanelor cu dizabilități”, mai afirmă Magda Coman, în descrierea evenimentului.
Pe de altă parte, Asociația Open Your Heart își dorește să deschidă un centru de recuperare pentru persoanele în scaun rulant. Se va numi Eden Mobility.
„Scopul acestui proiect este de a oferi persoanelor care suferă de astfel de dizabilități o oportunitate de a-și recăpăta independența și de a se integra în societate. Centrul pe care dorim să-l construim are mai multe clădiri și spații unde persoanele cu dizabilități locomotorii  pot găsi acces fără bariere pe principiul „no step”  la o recuperare fizică atât de necesară după externarea din spital și adaptare la viața lor de zi cu zi”, menționează reprezentanții Asociației Open Your Heart.


În acest sens, în cadrul evenimentului de la Craiova se vor putea face donații. De asemenea, donații se pot face la numărul scurt de sms 8845, printr-un mesaj cu textul: EDEN, sau în contul: IBAN: RO20BTRLRONCRT0210977401, deschis la Banca Transilvania.
„Este timpul să vedem omul, nu să ne oprim la imaginea scaunului în care stă. Un accident poate schimba într-o clipă viața oricui. Cum trece un astfel de om de impas și cum continuă să construiască, asta îl definește”, mai afirmă Magda Coman.

surse foto: Facebook, Instagram

spot_img
spot_img

Politica