sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olimpicii Doljului, premiați

Elevii care au pus Doljul pe harta performanței mondiale vor fi răsplătiți. 
Inspectoratul Școlar Județean Dolj organizează miercuri, 28 octombrie 2015, ora 15.00, în sala Amfiteatru a I.S.J. Dolj, festivitatea de premiere a elevilor doljeni pentru rezultatele excepționale la diferite materii obținute în anul școlar 2014-2015. 
“Vor fi recompensaţi cu importante sume de bani 5 elevi care au obţinut anul acesta medalii de aur, argint și menţiuni la olimpiadele internaţionale și balcanice de biologie, lingvistică, informatică, științe a UE, limbă și creație literară rromani. La acest eveniment vor participa elevi alături de părinți, cadre didactice și directori de unități școlare din județul Dolj. Aceste rezultate confirmă valoarea participanților din județul Dolj la fazele finale ale olimpiadelor și concursurilor naționale școlare iar această stimulare va conduce la creșterea gradului de motivare a tuturor elevilor pentru obținerea de performanțe,” au transmis reprezentanții IS Dolj. 
Patru olimpici doljeni vor fi răsplătiți pentru rezultatele obținute. În acest sens, consilierii județeni au aprobat, încă de la sfârșitul lunii august Consilierii județeni au aprobat, săptămâna trecută, alocarea sumei de 15.000 de lei.
Este vorba de Mirea Dan Mircea, clasa XII-a, Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova, Mită Denis clasa XII-a Colegiul Național „Frații Buzești” Craiova, Șerban Teodora, clasa a X-a, Colegiul Național „Frații Buzești”, Craiova și Tiberiade Izabela, clasa XII-a Colegiul Național „Carol I” Craiova”.
Dan Mircea Mirea va fi recompensat cu câte un premiu pentru ambele medalii câștigate.
Mircea Dan Mirea, absolvent al clasei a XII-a la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" a obținut al doilea său premiu în cadrul Olimpiadei Internaţionale de Biologie.
După medalia de argint cucerită în 2014, în Indonezia, craioveanul a câștigat anul acesta medalia de aur. A fost prima medalie de aur la această competiție, pentru România.
România participă la Olimpiada Internaţională de Biologie începând din 1997, an în care a obţinut o medalie de argint şi trei de bronz. Ulterior, elevii români şi-au trecut constant numele pe lista premianţilor, însă niciodată pe lista laureaţilor cu aur (până în acest an).
Tot în acest an tânărul a luat argintul la Olimpiada Internațională de Lingvistică. Totodată, Dan Mircea Mirea a obţinut şi premiul pentru "Cea mai bună soluţie găsită în rezolvarea unui subiect".

 

Politica