vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cel puțin 70 de morți în urma cutremurului de 7,5 grade de astăzi

Cel puțin 70 de persoane au decedat în această dimineață în Pakistan și Afganistan după cutremurul de 7,5 grade produs în munții din nord-estul Afganistanului.

Potrivit Institutului american de geofizică (USGS), epicentrul seismului s-a situat la Jurm, în lanțul muntos Hindu Kush din provincia Badakhshan, la o adâncime de 213,5 kilometri, transmite AFP.

Majoritatea victimelor au fost raportate în Pakistan și cel puțin 18 în Afganistan, între care 12 eleve în provincia Takhar, vecină cu regiunea în care s-a produs cutremurul. Cel puțin șase persoane au murit și 69 au fost rănite și în provincia Nangarhar, potrivit unui spital local.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Guvernatorul provinciei Badakhshan a informat că cel puțin 400 de case au fost distruse, semnalând că are dificultăți în a ține legătura cu zona din cauza pagubelor suferite de rețelele de comunicare.

Cutremurul a fost resimțit și în capitala Kabul, la 250 de kilometri de epicentru.

În Pakistan, bilanțul provizoriu este mai grav, de 52 de morți, peste o sută de răniți și numeroase case distruse, au indicat responsabili locali pentru AFP. Cel puțin 28 de persoane au murit în zonele tribale din nord, de la granița cu Afganistanul. Alte 20 de decese au fost raportate în nord-vest, trei în regiunea Gilgit-Baltistan și una în partea pakistaneză a Kashmirului.

Mișcarea telurică a durat cel puțin un minut și a fost urmată de cel puțin o replică de 4,8 grade, potrivit USGS.

Foto:stirileprotv.ro

Politica