joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul din Botoşeşti Paia, din nou, urmărit penal

Ion Moraru, primarul din Botoşeşti Paia, este din nou urmărit penal pentru abuz în serviciu, pentru că ar fi concediat nelegal un angajat în 2010. Primarul a mai fost trimis în judecată pentru această infracţiune, iar dosarul a fost închis.

Marţi, magistraţii Judecătoriei Craiova au admis solicitarea procurorilor de redeschidere a urmăririi penale.

“Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecatoria Craiova. În baza art. 335 alin.4 Cpp constată legalitatea şi temeinicia ordonantei nr.478/II/2/2015 din data de 27.07.2015 emisă de Parchetul de pe lângă Judecatoria Craiova în dosarul nr.8660/P/2013 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi confirmă redeschiderea urmăririi penale faţă de Moraru Ion urmand a se efectua cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art. 297 C.p. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 13.10.2015”, se arată în soluţia pe scurt a instanţei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ion Moraru este acuzat că, în septembrie 2010, l-a concediat pe Mihai Despa din funcţia de muncitor calificat la depatartamentul de Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei.

Omul a atacat în instanţă decizia primarului, întrucât în organigramă se mai regăseau două posturi vacante.
Tribunalul Dolj i-a dat câştig de cauză şi a dispus reintegrarea lui Despa pe post. În plus, primarul a fost obligat să-i plătească o despăgubire egală cu salariile indexate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul de la data încetării raportului de muncă şi până la efectiva reintegrare. Primarul Ion Moraru a făcut recurs, dar a pierdut la Cureta de Apel.

Ulterior, repunerea pe funcţie a lui Despa s-a votat în Consiliul Local. Cu toate acestea, postul a fost desfiinţat în 2010, drept urmare, angajatul concediat abuziv a rămas tot fără loc de muncă.

Cei doi s-au mai judecat pe drepturile băneşti, primarul pierzând de fiecare dată. Acum, procurorii au decis redeschiderea începerii urmării penale a lui Ion Moraru.

 

 

Politica