sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Națională a Educației în Penitenciar

     Penitenciarul Craiova, prin Serviciului Educaţie și Asistența Psihosocială, a implementat astăzi, 13.10.2015, proiectul de activitate “Ziua Națională a Educației în Penitenciar”, demers desfășurat la nivelul întregului sistem penitenciar.
 
   
     Activitatea a presupus organizarea unei vizite în penitenciar, de către 43 elevi ai Colegiul Tehnic Energetic din Craiova , însoţiţi de personalul didactic, în baza unui protocol de colaborare încheiat anterior.
 
    Turul unităţii  a presupus vizitarea punctului de primire a persoanelor private de libertate, sectorul de acordare a vizitelor, săli de clasă, capela unității, curţile de plimbare, punctul comercial şi o cameră de detenţie, precum şi discuţii  libere purtate cu deţinuţii participanţi la proiect.
 
     Raportat la interesul manifestat de către elevi în ceea ce priveşte expunerea de către deţinuţi a unor experienţe de viaţă ale acestora, ce au condus în cele din urmă la măsuri sancţionatorii în domeniul execuţional-penal, fără dubiu, putem aprecia că întalnirea într-o astfel de împrejurare, a fost esenţială pentru a înţelege efectele unei atitudini antisociale.
 
     Pornind de la valorizarea actului educaţional, dar înţelegând şi importanţa activităţilor de prevenire a infracţionalităţii, în special a celei juvenile, proiectul de activitate are ca scop pe de o parte îmbunătăţirea percepţiei comunităţii cu privire la instituţia penitenciară, iar pe de altă parte valorificarea experienţei de viaţă a deţinuţilor, în conştientizarea de către elevi, a efectelor negative pe care le are încarcerarea asupra individului uman, precum şi a importanţei respectării regulilor şi a legilor comunităţii în care trăiesc.
 
     Începând cu anul 2014 data de 13 octombrie a fost desemnată ca Ziua Naţională a Educaţiei în Penitenciare, subliniind astfel importanţa funcţiei educative a instituţiilor de detenţie şi esenţa intervenţiei recuperative, organizate şi derulate cu persoanele care execută sancţiuni privative de libertate.

Politica