joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalele din Europa vor testa o terapie pentru a vindeca „boala oaselor de sticlă”

Medici dintr-un spital britanic vor testa o terapie bazată pe injectarea de celule stem, pe fetuși, în încercarea de a trata chiar înainte de naștere, o afecțiune rară numită 'boala oaselor de sticlă', informează agenția France Presse, potrivit Agerpres.

"Un test ce constă în folosirea de injecții cu celule stem pentru a trata osteogeneza imperfectă, mai cunoscută sub numele de 'boala oaselor de sticlă', înainte sau imediat după naștere, va fi lansat" în mai multe spitale din Europa, a anunțat într-un comunicat Great Ormond Street Hospital (GOSH) din Londra, unul dintre partenerii acestui proiect, citează Agerpres.

Osteogeneza imperfectă este un grup de boli ce pot fi caracterizate prin "fracturi multiple, deformări osoase, dureri și reducerea mobilității, în formele sale severe", a explicat dr. Catherine DeVile din cadrul GOSH, citat de aceeași sursă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Testul va debuta la începutul anului 2016 și se va aplica la fetuși și sugari a căror maladie a fost detectată înainte de naștere prin intermediul testelor genetice.

"Cum injectarea de celule stem în perioada adolescenței pare să aibă efecte pozitive, intervenția într-o etapă mai timpurie a vieții ar putea duce la rezultate mai eficiente pe termen lung", a declarat dr. Catherine Devile, citează Agerpres.

 

Politica