duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

”Lecția de Fapte Bune” s-a lansat la Craiova

Asociația „Fapte Bune pentru Comunitate” în parteneriat cu Asociația Vasiliada, a Mitropoliei Olteniei, Inspectoratul Școlar Județean Dolj, Asociația Asistenților Sociali din Mitropolia Olteniei a organizat marți, 6 octombrie, lansarea proiectului Lecția de Fapte Bune”, finanţat de compania HEINEKEN prin programul de responsabilitate socială. Evenimentul a reunit reprezentanți ai asociațiilor implicate în acest proiect, alături de prof. Janina Vașcu, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj și prof.dr. Iuliana Gheorghe, inspector la disciplina Religie în cadrul ISJ Dolj. Scopul proiectului este să cultive comportamentul de responsabilitate socială pentru cel puțin 1000 de liceeni din Craiova, prin participarea acestora la sesiuni de educație filantropică și prin inițierea a cel putin 10 noi proiecte sociale în comunitate. Proiectul Lecția de Fapte Bune” a fost unul din cei doi câștigători ai ediției 2015 a programului „HEINEKEN pentru Comunități” desfășurat în Craiova.

Proiectele sociale vor fi premiate

Astfel, după elaborarea unei Metodologii de Educație Filantropică, 20 de cadre didactice vor fi pregătite să transfere către elevi noțiuni și cunoștințe în vederea dezvoltării unui comportament social responsabil față de comunitatea în care trăiesc. În urma sesiunilor de educație filantropică elevii vor fi ajutați să inițieze si să implementeze cel putin 10 proiecte sociale, care, ulterior, vor fi premiate într-o Gală de recunoaștere publică. Astfel, în cadrul proiectului, cei 1000 de elevi liceeni vor cunoaște ce înseamnă Voluntariatul, de ce este important să se implice în acțiuni caritabile și cum pot să dezvolte un proiect social. „Lucrăm cu tinerii, încercăm să pregătim tinerii elevi pentru a deveni și mai responsabili din punct de vedere social. Fiecare proiect social pe care îl implementăm are rolul de a face bine pentru oamenii și comunitatea în care trăim. Proiectul „Lecția de Fapte Bune” merge exact în această direcție, de a pregăti brațe filantropice, de a pregăti mâini pentru a ajuta pe alții care nu se pot ajuta singuri. Vom încerca să facem lecții de fapte bune pentru aproximativ 1000 de liceeni din Craiova, din 10 licee, dar înainte vom pregăti un cadru în care se pot desfășura aceste ore de filantropie sau de responsabilitate socială. Sperăm ca acest proiect să fie un început bun în conturarea unei personalități ale tinerilor responsabili și preocupați de ceea ce se întâmplă cu semenul de lângă ei, cu ceea ce se întâmplă în comunitatea în care trăiesc”, a declarat pr. Adrian Stănulică, președintele Asociației Vasiliada.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Inspectoratul Școlar Județean Dolj, partener în proiect

Reprezentanții ISJ Dolj au salutat inițiativa derulării acestui proiect, exprimându-și încrederea în rezultatele pozitive asupra comunității. „Este un proiect despre care am aflat de curând, dar care îmi este deja foarte drag. Inspectoratul Școlar Județean Dolj a desfășurat parteneriate multiple cu Asociația Vasiliada și, convinși fiind că fac lucruri foarte bune și că împreună vom face, într-adevăr, fapte bune, am devenit și noi parteneri în acest proiect. Gândind la rezultatele lui, la îndeplinirea obiectivelor acestui proiect, nu putem spune decât că privim cu încredere spre viitor, pentru că tinerii sunt viitorul nostru. Era momentul să dăm niște lecții de fapte bune societății în care trăim. Noi punem un accent deosebit pe acest parteneriat școală-familie-comunitate. Să sperăm că este un pas înainte acest proiect și că acest parteneriat se va dezvolta în continuare. Eu vă urez succes tuturor care veți fi implicați și veți desfășura activități în acest proiect!”, a declarat prof. Janina Vașcu, inspector școlar general adjunct la ISJ Dolj.

Sorin Boboc, președintele Asociației „Fapte Bune pentru Comunitate”, a vorbit despre etapele implementării proiectului „Lecția de Fapte Bune”. „Prima activitate este elaborarea metodologiei de educație filantropică, activitatea numărul doi se referă la transferarea metodologiei către 20 de cadre didactice. iar activitatea numărul trei, cele 20 de cadre didactice vor preda metodologia către elevi, la cursurile școlare. Ne bucurăm că ne regăsim printre organizațiile care implementează pentru a doua oară, la nivelul municipiului Craiova, proiecte finanțate prin intermediul programului Heineken pentru Comunități. Ne-am propus să dezvoltăm comportamentul de responsabilitate socială pentru cel puțin 1000 de elevi, prin elaborarea și implementarea unei metodologii educaționale specifice”, a subliniat Sorin Boboc, președintele Asociației „Fapte Bune pentru Comunitate”.

 

Politica