miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

130 de vâlceni cu şomaj încasat nelegal?

Peste 130 de vâlceni trebuie să se prezinte la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi să dea mai multe explicaţii. Aceasta după ce s-a descoperit că unii dintre ei au încasat simultan indemnizaţia de şomaj şi ajutorul social. Alţii s-au angajat între timp, dar nu au anunţat AJOFM.

Legea spune că indemnizaţia de şomaj sau venitul de completare încetează dacă beneficiarii: – urmează o formă de învăţământ, indiferent de nivelul acesteia sau forma de organizare (stat sau privat) ; – realizează venituri din pensii; – realizează venituri de tipul prestaţiilor sociale, de exemplu indemnizaţie pentru creştere copil, venit minim garantat/ajutor social; – obţin venituri ca urmare a unui contract de muncă/raport juridic, indiferent de numărul de ore/lună stabilite în contract sau de venitul obţinut; – realizează venituri impozabile mai mari de 6.000 lei/an din activităţi economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale; ca urmare a exercitării profesiilor liberale; activităţi desfăşurate ca zilieri; activităţi desfăşurate de persoane fizice în urma cărora se realizează venituri din agricultură, silvicultură, piscicultură; activităţi de închiriere, respectiv cedarea folosinţei bunurilor; drepturi de autor şi drepturi conexe.

Printre cei notificati de AJOFM Vâlcea se numără şi foşti angajaţi ai combinatului Oltchim, notează adevărul.ro, care au realizat venituri impozabile incompatibile cu statutul de şomer.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

 

Politica