vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

A început marcarea locului unde se va ridica gardul la frontiera cu România

Autoritățile Ungariei au început astăzi să marcheze locul unde va fi construit gardul metalic de la granița cu România. Potrivit unui reporter Reuters aflat în zona unde se intersectează frontierele dintre Ungaria, Serbia şi România, soldați, polițiști și ingineri însemnau traseul pentru gardul ce urmează să fie ridicat.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat că ridicarea gardului este necesară ,,pentru că traficanţii de persoane care tranzitează Serbia îşi schimbă rutele, existând probabilitatea să se îndrepte spre România"

"Gardul ar urma să înceapă de la punctul frontierei dintre Ungaria/Serbia/România şi să continue pe o distanţă rezonabilă dacă presiunea migraţiei se mută spre România", a explicat Szijjarto, citează Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gardul construit de Ungaria de-a lungul graniţei sârbe se termină în zona localităţii ungare Kübekháza, situată la frontiera cu România şi cu Serbia.

Ministrul român de Externe a fost informat despre planul de extindere a gardului ce va fi ridicat pe o distanţă de câţiva kilometri, dincolo de Râul Mureş, de-a lungul frontierei cu România.

Titus Corlățean consideră că ridicarea unui gard între două state membre ale UE care sunt și parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic, în conformitate cu spiritul european, precizând că această poziţie a fost comunicată părţii ungare.

Foto:independent.md

spot_img
spot_img

Politica