marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Preşedintele CJ Dolj, la deschiderea anului şcolar, în comuna Podari

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, luni, în comuna Podari, la manifestările ocazionate de începerea noului an şcolar, prilej cu care a subliniat faptul că administraţia doljeană rămâne un partener implicat al sistemului educaţional şi va continua să susţină activ actul de învăţământ.

„Astăzi (n.r. ieri) începe un nou an şcolar, moment pe care îl marchează, prin evenimente speciale, toate şcolile, liceele şi colegiile din judeţul nostru. Mi-am dorit să fiu alături de dumneavoastră aici, la Școala Gimnazială Podari, cu atât mai mult cu cât, în Dolj, peste jumătate din populaţie trăieşte, lucrează şi învaţă în mediul rural.

Spun «mediu rural», deşi realitatea pe care ne-o prezintă această comună este aceeaşi pe care o regăsim în localităţile urbane. Avem, în concluzie, dovada că astfel de transformări sunt posibile, cu o administraţie implicată, cu un primar gospodar. Prin ceea ce s-a realizat aici, în Podari, s-au conturat toate beneficiile standardelor moderne de civilizaţie şi s-a făcut un pas însemnat către statutul de oraş, în situaţia în care şi locuitorii vor dori adoptarea lui.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În definitiv, dezideratul este ca aşezările din jurul Craiovei să ofere aceleaşi condiţii ca orice zonă periurbană din Uniunea Europeană, iar Podari este una dintre cele care se apropie de atingerea acestui obiectiv.

Consiliul judeţean a fost şi rămâne un susţinător activ al învăţământului, implicându-se financiar în sprijinirea acestui domeniu important. Un exemplu în acest sens îl reprezintă Programul «Laptele şi cornul», produse pentru care, doar în acest an, am alocat peste 11 milioane de lei. Sperăm ca, din 2016, să fie identificată o altă formulă pentru acest demers, astfel încât, în varianta optimă, să putem oferi copiilor din grădiniţe şi din şcolile primare şi gimnaziale o masă caldă.

De asemenea, după cum procedează şi Primăria comunei Podari, CJ Dolj încurajează performanţa în educaţie, asigurând încă din anul 2005 fonduri pentru premierea elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile şcolare. Continuăm să sprijinim şcoala doljeană, dorind să contribuim şi la crearea cadrului care să permită tuturor elevilor din mediul rural să acceadă la o formă de învăţământ superior.

Există o vârstă pentru toate, iar pentru copiii care de astăzi încep cursurile aceasta este vârsta la care trebuie să înveţe, să acumuleze cunoştinţe şi să beneficieze de toate condiţiile necesare în acest scop.

Vă doresc tuturor – elevi şi părinţi, învăţători şi profesori – succes, putere de muncă şi cât mai multe rezultate cu care, la finalul acestui an şcolar, să vă puteţi mândri“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, primarul comunei Podari, Constantin Gheorghiţă, a afirmat: „Am încă vie în memorie festivitatea de deschidere din 2014. A mai trecut, iată, un an, în decursul căruia s-au materializat noi proiecte.

Aminteam, la data aceea, câteva dintre realizările din Podari, inclusiv în ceea ce priveşte reţelele de alimentare cu apă şi de canalizare. Trebuie să ştiţi că, recent, ministrul Fondurilor Europene, domnul Marius Nica, mi-a adresat felicitări pentru cele 11 milioane de euro accesate în acest scop de localitatea noastră şi care ne plasează la vârful clasamentului, între comunele din România.

Aşa cum aţi putut constata, lucrările sunt în plină derulare în toate satele aparţinătoare, în Livezi, Gura Văii, Podari, Branişte şi Balta Verde, şi sperăm ca investiţia să fie finalizată până în vara anului viitor. Iată, aşadar, o promisiune care a devenit certitudine.

Un alt demers important concretizat în comuna noastră este construirea noului Centru de zi pentru copii, unul modern şi complet dotat, pe care avem bucuria să-l putem da în folosinţă astăzi.

Vom fi în continuare alături de dumneavoastră, de conducerea şcolii şi ne preocupăm să asigurăm tot ceea ce este necesar învăţământului în localitate.“

În noul an şcolar, în cele cinci structuri ale Școlii Gimnaziale Podari vor învăţa 587 de elevi, dintre care 55 au început, luni, cursurile în clasa I.

Politica