miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

6351 – Migrația și migratorii

Știrea zilei de 09.09.2015: ”Comisia Europeană cere României să găzduiască 6.351 de imigranţi dintr-un total de 160.000 sosiţi în Grecia, Italia şi Ungaria” –  informație publicată, miercuri,09.09.2015, pe site-ul C.E.

De câteva săptămâni, principalul subiect al jurnalelor de știri din întreaga lume este legat de valul de imigranți care se abate asupra Europei. Din ceea ce s-a văzut, se vede și vom vedea, mai mult ca sigur, este cea mai mare migrație din istoria omenirii, sau cel puțin din acest mileniu III. Cauzele, cele prezentate, sunt legate de fuga oamenilor din calea războielor, opresiunii, condițiilor de viață etc.

Rumegată îndelung de analiști economici, politici și sociali acțiunea pare a fi mult mai cuprinzătoare decât un val imens de imigranți, compus din oameni simpli sărăciți, asupriți și prigoniți din propriile case. Boom-ul migraționist pare a ascunde mult mai multe sub această imensă ”bourka” care se întinde pe inima Europei. Luxul de gadgetul cu care sunt dotați imigranții e într-un total contrast cu sărăcia și oprimarea la care ar fi supuși în țările de baștină. Să acceptăm totuși că necesitatea de comunicare și informație este un dat al tuturor de pe acest pământ și că gadgeturile pe care le dețin marea lor majoritate e o ”normalitate” în teroarea pe care o trăiesc. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu-i mai puțin adevărat că în acest val migraționist sunt și oameni ajunși la capătul răbdării și luați de val au plecat spre un El Dorado european cu speranța că vor avea un trai decent și ”civilizat”. Civilizat în ghilimele pentru că  majoritatea știrilor, reportajelor și filmulețelor postate ad-hoc ne prezintă acțiuni și manifestări contrare total sensului etimologic al cuvântului – civilizație.

Urletele, semnele de decapitare, refuzul mâncării și aruncării alimentelor, agresarea și forțarea cordoanelor oamenilor legii ne arată o furie tembelă, ilogică, irațională. Acțiunile migratorilor sunt la nivelul unei invazii moderne pe principiul unei forțe civile dornică de a se stabili, și în calitate de stăpânitor dacă s-ar putea, direct la butoiul cu miere al civilizației europene.

Liderii europeni sunt într-un șah continuu de mai bine de 3 săptămâni și nici nu par a avea, la momentul actual, mutarea izbăvitoare de a fi salvați de un mat dramatic pentru întreaga populație a Europei.

Scepticii și apocalipticii perorează din scrierile lui Nostradamus (”Când cămila va bea apă din Dunăre a începe o nouă conflagrație mondială!”) și deja își scriu scenariile celui de-al treilea război mondial.

Realiștii, dacă pot fi numiți așa, par a se considera șefii Europei și membrii Consiliului și Parlamentului European care au prezentat cota de imigranți aferentă fiecărei țări europene după niște calcule procentuale care l-ar fi făcut invidios și pe Einstein.

Optimiștii, dacă o mai exista vreunul prin Uniunea Europeană, bănuiesc că au prin minte că se va ieftini combustibilul la pompă în urma acestui val migrator.

Stând (strâmb, drept, în cap, în fotoliu, în pătuiag etc) și judecând drept până vom afla adevăratele cauze, pe care le vom afla odată și odată, efectele nu vor avea darul de a aduce ceva bun pentru noi, europenii.

Sălbăticia, ura și răutatea pe care o exprimă  majoritatea migratorilor nu poate aduce nimic bun și mi-e greu să cred că, după toate manifestările pe care le-am văzut și revăzut, se vor conforma regulilor de civilizație și de creștinism ale Europei. Și asta va fi o problemă foarte dureroasă și, Doamne Ferește, foarte sângeroasă. E aproape inutil să spun că vor apărea conflicte pe bază de rasă și religie. Migratorii vor perora la infinit discriminarea la care sunt supuși odată cu sosirea în țările europene și vor motiva că sunt supuși unor reguli creștine care contravin învățăturii și credinței lor. Și de aici să ne ținem…..

Aflăm că onor Consiliul Europei ne pusă, de ieri, în cârcă  6.351 de imigranți din acest prim val migrator. Nu știu dacă sunt mulți sau puțin, la fel cum nu știu dacă-i acceptăm sau nu noi, ca populație. Indiferent de cum ar fi sunt sigur însă că vor fi bine primiți și integrați, dar totul e ca acești 6.351 de oameni să acepte și respecte legile și mersul lucrurilor din România. Oricum pe domeniul drepturilor minorităților suntem, o tempora, declarată ca fiind cel mai tolerant popor din lume.

Dacă conducătorii noștri vor accepta, ori ba acest număr, ori altul, într-o țară din care veo 4-5 milioane de români sunt migratorii Europei, rămâne de urmărit, dar sperăm că vor avea dramul de inteligență necesar de a-i adăposti și integra în societate după legile noastre și ale firii și de a dispărea, să zicem, ”stângăciile” din unele declarații făcute în fața microfoanelor fără a avea conectată gura și la creier (vezi declarațiile referitoare la cazarea imigranților în cămine școlare și campusuri universitare).

Nu-i a bună fraților, dar sperăm ca Bunul Dumnezeu să ne protejeze și de această dată și să ne scape de unele gânduri și scenarii negre pe care ni le facem și noi, dar ni le prezic și alții. Mai sper ca ”frații” americani să nu fie atăt de năstrușnici și să declanșeze, așa în prag de iarnă europeană, o nouă eră tehnologică care să ne umple de energii alternative la ceea ce înseamnă resurse energetice să perturbe viața întregii lumi arabe. 

Nu știu câtă apă va bea ”cămila” din Dunăre, dar sper să o lase să curgă în continuare la fel de lin și spectacuos până la Marea Neagră.

Să auzim și să citim numai de bine.                        

                                                                  

Politica