joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Halep – pregătită de US Open, Mitu deschide meciurile româncelor

Organizatorii US Open 2015 au decis cine va deschide programul primei zile a ultimului turneu de Grand Slam al anului. În ziua inaugurală a US Open 2015 vor evolua jucătorii de pe jumătățile superioare ale tablourilor de simplu, de la masculin și de la feminin. Asta înseamnă că doar Andreea Mitu va juca împotriva cehoaicei Tereza Smitkova. Mitu, 75 WTA, o va întâlni pe cehoaica Tereza Smitkova, locul 100 WTA, pe terenul 15 în jurul orei 4.30, ora României.

Va fi o zi foarte interesantă, cu principalii favoriți, Novak Djokovic și Serena Williams în acțiune, dar și cu un meci emoționant, cel susținut de Mardy Fish, aflat la ultimul turneu din carieră.

Marți seara, vor intra în cursă jucătorii de pe jumătățile inferioare ale tablourilor de simplu, acolo unde noi le avem pe Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu și Alexandra Dulgheru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Simona Halep, locul 2 WTA şi a doua favorită, o va întâlni pe neo-zeelandeza Marina Erakovici, numărul 99 mondial, Irina-Camelia Begu, cap de serie numărul 28 şi locul 28 WTA, va juca împotriva sportivei din Belarus Olga Govorţova, numărul 69 mondial. Begu şi Govorţova au mai fost adversare de două ori, în 2014 la 's-Hertogenbosch şi în 2015 la Toronto, iar de fiecare dată românca a fost învinsă.

Alexandra Dulgheru, 51 WTA, o va avea ca adversară pe favorita numărul 11 şi locul 11 WTA, Angelique Kerber din Germania. Kerber şi Dulgheru s-au întâlnit până în prezent o singură dată, în 2010, la Beijing, când s-a impus germanca.

Monica Niculescu, locul 40 WTA, o va întâlni în primul tur la US Open pe sportiva rusă Alexandra Panova, numărul 132 mondial, venită din calificări.

Niculescu şi Panova au mai fost adversare o singură dată, în 2014, la Linz, când s-a impus jucătoarea rusă, scor 6-3, 3-6, 6-4.

Simona Halep, locul 2 WTA, şi Horia Tecău, numărul 5 ATP la dublu, au anunţat, sâmbătă, că vor face pereche pentru proba de dublu mixt din cadrul turneului US Open, ultimul Grand Slam al anului.

"Primul meu dublu mixt. Sper că are umerii puternici…", a notat cu umor sportiva română pe pagina sa de Facebook, ataşând o fotografie în care apare alături de Tecău.

Horia Tecău a postat de asemenea o fotografie în care apare alături de Simona Halep, cu următorul comentariu: "Discuţie despre strategie. Încântat să joc la dublu mixt cu Simona Halep". Tragerea la sorţi a tabloului de dublu mixt la US Open va avea loc în această săptămână.

Politica