marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Halep continuă la Cincinnati, Begu – out

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, miercuri seara, cu scorul de 7-5, 5-7, 6-4, pe franţuzoaica Kristina Mladenovic, locul 40 WTA, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati. Partida a durat două ore şi 51 de minute şi la capătul ei Halep a obţinut prima victorie în cele trei meciuri disputate cu Mladenovic.
Anterior, Mladenovic câştigase ambele partide jucate cu Halep. Românca a fost învinsă în 2014, în prima manşă a turneului de la Paris, cu scorul de 7-6 (1), 6-4, iar anul acesta, în iunie, cu scorul de 2-6, 6-0, 7-6 (4), în sferturile de finală ale turneului de la Birmingham.
Simona Halep s-a prezentat bine din punct de vedere fizic la numai trei zile de la finala abandonată în decisiv, la Toronto, din cauza unor probleme medicale, reuşind să ducă la capăt cu victorie un meci de aproape trei ore. 
În faza următoare, Halep a evoluat împotriva Andreei Petkovic (Germania), locul 17 WTA şi cap de serie numărul 15, care a depăşit-o pe Camila Giorgi (Italia), locul 31 WTA, cu scorul 5-7, 6-3, 6-3.
Calificarea în optimi este recompensată la Cincinnati cu un premiu de 27.640 de dolari şi cu 105 puncte WTA.
La ediţia trecută a Western&Southern Open, Simona Halep a ajuns până în sferturile de finală, fază în care a fost învinsă de rusoaica Maria Şarapova, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-4.
În cazul în care va ajunge în finală la Cincinnati, Halep va reveni pe locul 2 WTA.
Begu, depăşită clar de Schmiedlova
În turul secund al turneului de la Cincinnati, Irina Begu a fost învinsă cu scorul de 6-1, 6-3 de slovaca Anna Schmiedlova. Irina părăseşte astfel turneul, ea pierzând, marţi, şi la dublu, acolo unde a făcut pereche cu poloneza Rosolska.
Într-un meci desfăşurat sub ameninţarea constantă a ploii, Anna Karolina Schmiedlova a fost o tenismenă pusă pe fapte mari şi foarte grăbită. Înarmată cu multă încredere, graţie celor 11 victorii în 12 meciuri adunate în ultimele săptămânii şi celui mai recent succes în faţa polonezei Aga Radwanska, slovaca a continuat seria fierbinte, gonind spre o victorie de o oră în faţa unei adversare cu serviciu fragil, cu frecvenţă de sub 50% pe prima minge şi eficienţă redusă, pe ambele mingi, scrie doartenis.ro.
Startul bun, cu break, nu a putut fi susţinut de Irina, care a câştigat trei dintre cele patru game-uri puse pe tabelă la retur. Meciul s-a terminat chiar înainte de cea de-a treia repriză de ploaie care a dat peste cap programul de joc al zilei de miercuri, la Cincinnati.
La dublu a mai fost prezentă şi Monica Niculescu. Aceasta a făcut pereche cu americanca Irina Falconi, dar şi ele au fost eliminate în primul tur, marţi.
 

Politica