miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

San Francisco Symphony Orchestra anunţă prezenţa la Festivalul Enescu

Mai sunt mai puţin de două săptămâni până la începerea Festivalului Enescu 2015. Prestigioasa orchestră americană distinsă cu un premiu Pulitzer pentru Muzică, San Francisco Symphony şi-a anunţat participarea la Festival în programul oficial al orchestrei pentru luna septembrie, au informat organizatorii într-un comunicat de presă.

“San Francisco Symphony Orchestra, una dintre cele mai bine cotate orchestre americane din lume şi prima orchestră care a făcut vreodată înregistrări simfonice radio anunţă participarea la ediţia 2015 a Festivalului Enescu (30 august — 20 septembrie) în programul oficial al orchestrei în Europa în luna septembrie.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu are loc între 30 august şi 20 septembrie, în Bucureşti şi în alte oraşe în tară. Invitată în premieră în cadrul acestei ediţii a Festivalului Enescu, prestigioasa orchestră americană San Francisco Symphony Orchestra anunţă prezenţa la Festivalul Enescu în programul oficial al orchestrei în Europa în luna septembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

San Francisco Symphony Orchestra, sub bagheta dirijorului Michael Tilson Thomas, va urca pe scena Sălii Palatului în serile de 6 şi 7 septembrie. Pe 6 septembrie solistă va fi 'cea mai rapidă pianistă din lume', Yuja Wang, iar programul va include provocatorul Concert Nr.2 pentru în Sol Major de Bartok şi impunătoarea Simfonie I de Mahler. În deschiderea concertului din 7 septembrie, San Francisco Symphony va interpreta în premieră o lucrare rară de George Enescu: 'Voix de la nature'. Programul de la Bucureşti se va încheia cu Eroica de Beethoven.

În anunţul San Francisco Symphony, participarea la Festivalul Enescu este menţionată alături de alte evenimente de grad zero din lume precum Festivalul din Lucerna (Elveţia) sau Musikfest Berlin.

San Francisco Symphony Orchestra are în palmares un Pulitzer Prize for Music şi este prima orchestră care a făcut vreodată transmisii simfonice la radio, în 1926.

Aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români vin la ediţia din 2015 a Festivalului 'George Enescu', cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România şi cel mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu”, se arată în comunicat.

Pe de altă parte, Institutul Cultural Român a informat că Documentarul "Enescu – la răspântie de vremi" va fi proiectat miercuri, la sediul Institutului de la Viena, cu ocazia aniversării a 134 de ani de la naşterea compozitorului român (19 august 1881).

O coproducţie a Editurii Video (România) şi Label Image Production — SACEM (Franţa), realizat de Nicolae Mărgineanu (regizor) şi Ada Brumaru (scenarist şi narator), documentarul prezintă viaţa şi opera lui George Enescu, de la perioada studiilor din Viena (1888-1894) şi până la exilul din Paris, odată cu instaurarea dictaturii comuniste în România.

Filmul a obţinut premiul Fundaţiei Jora (1996) şi premiul UCIN pentru regie şi montaj (1996) şi a fost realizat cu sprijinul Muzeului Naţional "George Enescu" din Bucureşti şi Societăţii Internaţionale "George Enescu".

Pe 4 mai 2015 s-au împlinit 60 de ani de la moartea compozitorului, dirijorului şi violonistului, pianistului şi pedagogului român George Enescu, prilej cu care ICR Viena a organizat o serie de concerte şi manifestări culturale, notează Agerpres, manifestări care au debutat de Ziua Europei şi se vor încheia de Ziua Naţională a României.

 

 

Politica