duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eroina Halep vrea să cucerească şi Cincinnati

Simona Halep a abandonat în finala disputată la Toronto, după ce a jucat mai bine de o oră având dureri musculare, stomacale şi pulsul mărit din cauza căldurii excesive. Cu toate acestea, nu renunţă şi vrea să participe şi la următoarea competiţie

 

Tenismena Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat, la conferinţa de presă după finala de la Toronto, că vrea să joace la turneul de la Cincinnati şi a precizat că are câteva zile la dispoziţie să se recupereze, informează Mediafax.

“Trebuie să mă recuperez în câteva zile. Vreau să joc la Cincinnati, mai ales că voi intra direct în turul doi şi voi avea mai mult timp pentru recuperare. Dar vom vedea. Apoi voi merge la New Haven şi abia apoi va veni US Open. În acest moment nu schimb nimic din programul meu, dar vom vedea în zilele următoare”, a spus Halep.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jucătoarea din Constanţa a explicat că a simţit dureri musculare şi a avut crampe stomacale la finala cu Belinda Bencic.

“În primul set am avut dureri musculare, iar apoi am avut probleme la genunchi. În setul doi am avut crampe stomacale şi ameţeli. În situaţia dată, faptul că am câştigat al doilea set este un lucru pozitiv. Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, nu am fost în meci şi totuşi am câştigat al doilea set”, a punctat Simona Halep.

Aceasta consideră că a abandonat prea târziu în finala de la Toronto şi asta deoarece nu a vrut să-şi dezamăgească fanii.

“Bencic este o mare jucătoare şi îmi pare rău că nu am putut încheia finala. Nu sunt dezamăgită că am pierdut, sunt dezamăgită că nu am putut juca până la sfârşit. Nu sunt obişnuită să renunţ, dar astăzi a fost prea mult. Nu a fost vorba de vreo accidentare, a fost vorba de corpul meu. Cred că am decis cam târziu să abandonez. Nu ştiu de ce am continuat să joc, poate pentru fani. Ei m-au încurajat mereu, m-au împins de la spate să continui în această finală”, a mai precizat Halep.

 

S-a apropiat de Maria Şarapova

 

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a abandonat, duminică, finala turneului de categorie Premier 5 de la Toronto, disputată cu elveţianca Belinda Bencic, locul 20 WTA, la scorul de 6-7 (5), 7-6 (4), 0-3, meci în care a românca a acuzat probleme medicale.

Halep a renunţat după două ore şi jumătate de joc. Pe parcursul întâlnirii, românca a apelat de mai multe ori la interveţia personalului medical al turneului, pentru o accidentare la piciorul stâng, dar şi pentru o stare de rău general.

Calificarea în finală la Rogers Cup este recompensată cu un premiu de 227.640 de dolari şi cu 585 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului a primit 456.000 de dolari şi 900 de puncte WTA.

Pentru Halep aceasta a fost a 18-a finală din carieră. Românca, de 23 de ani, a câştigat 11 turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul “mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Ea a mai disputat şapte finale, Rogers Cup, în 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Următoarea competiţie la care va participa Simona Halep este turneul de la Cincinnati, tot din categoria Premier 5, care a început ieri. Jucătoarea din Constanţa este cap de serie numărul 3 şi va evolua direct în turul al doilea.

 

Begu, pe cel mai bun loc din carieră

 

Halep se menţine pe locul 3 în clasamentul WTA, cu 5.546 de puncte, dar s-a apropiat de poziţia secundă deţinută de rusoaica Maria Şarapova, conform ierarhiei ce a fost dată publicităţii ieri. Irina-Camelia Begu a urcat de pe locul 30 pe 28, cea mai bună clasare din carieră, ea având 1.587 de puncte. Monica Niculescu a coborât de pe 36 pe 37, cu 1.335 de puncte, Alexandra Dulgheru a regresat de pe 49 pe 52 (1.036 de puncte), iar Andreea Mitu se menţine pe 74 (780 de puncte).

În Top 200 se mai află Patricia Maria Ţig – urcare de pe locul 116 pe 115, cu 509 puncte, Sorana Cîrstea – urcare de pe 178 pe 170, cu 298 de puncte, şi Ana Bogdan – coborâre de pe 177 pe 184, cu 274 de puncte.

La dublu feminin, Irina-Camelia Begu a urcat de pe locul 58 pe 47, cu 1.580 de puncte, şi a devenit cea mai bine clasată jucătoare din România. În Top 100 se mai află Monica Niculescu, care a coborât de pe 50 pe 51, cu 1.530 de puncte, şi Raluca Olaru, care a urcat de pe locul 63 pe 54, cu 1.470 de puncte.

La dublu masculin, Horia Tecău se menţine pe locul 5 în clasamentul ATP de dublu, cu 6.780 de puncte. În schimb, Florin Mergea a coborât două poziţii şi se află pe locul opt, cu 4.400 de puncte. La simplu masculin, cel mai bine clasat român este Marius Copil, care se menţine pe locul 189, cu 254 de puncte. Victor Hănescu se menţine şi el pe poziţia 223, cu 216 puncte.

 

 

Politica