sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cât mai rezistă Cîrţu şi Săndoi la CSU?

Remiza obţinută in-extremis pe Bega, mai prelungeşte mandatul tehnicienilor Sorin Cîrţu şi Emil Săndoi pe banca CSU Craiova. Dacă pierdeau cu Poli Timişoara, echipa era pe antepenultimul loc, singurele formaţii pe care le depăşea fiind FC Voluntari şi Petrolul Ploieşti. Asta în cazul în care prahovenii nu vor fi iertaţi de penalizarea de şase puncte care este în acest moment.

Astfel, cu remiza de pe Bega, CSU este pe un acceptabil loc 8, la patru distanţă de ultimul loc care ar aduce prezenţa în play-off. Sâmbătă, pe Extensiv Parc vine Steaua şi o remiză ar fi considerată pozitivă în faţa campioanei en titre, însă după două eşecuri pe teren propriu, din patru partide, a treia ar însemna destul de mult.

Acest aspect, plus lipsa unui joc prea consistent în ultimele etape poate duce la ipoteza schimbării tehnicienilor, mai ales că se vehiculează destule variante. Cea mai plauzibilă este cooptarea lui Victor Piţurcă, însă nu sunt excluse nici variantele Petre Grigoraş sau Cristi Pustai.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Piţurcă este în foarte bune relaţii cu patronii lui CSU Craiova, pe care i-a ajutat cu sfaturi încă de la început, inclusiv în privinţa transferurilor. În plus, la plecarea de la FC Universitatea Craiova în 2010, când a antrenat-o ultima oară, Piţi le-a promis fanilor că va reveni, atunci când climatul va fi unul mai stabil la clubul din Bănie. Chiar dacă nu este clubul la care se referea, ar putea încerca să se alăture proiectului, mai ales că zvonurile spun că ar veni chiar şi cu bani.

 

Piţi” = Cîrţu şi Săndoi + acţiuni la club

 

Între CSU şi Piţurcă există tratative intense încă din luna mai, fostul selecţioner fiind ademenit cu acţiuni la club, dar şi cu un salariu de 250 de mii de euro pe an, adică exact banii pe care îi primesc Sorin Cîrţu şi Emil Săndoi la un loc, au titrat mai multe ziare în lunile precedente.

Pentru Sorin Cîrţu au apărut demult problemele, nefiind agreat de patronat, mai ales datorită atitudinii pe care a avut-o în ultimul timp la adresa jucătorilor.

În plus, Cîrţu nu se înţelege prea bine cu delegatul CSU, Emil Pieleanu, omul de încredere al patronului Mihai Rotaru, cei doi contrându-se de mai multe ori pe marginea terenului. Se pare că aceştia ar fi ajuns chiar la injurii, iar Rotaru a fost pus şi el la curent.

Dacă echipa nu se va impune în duelul cu Steaua ar avea şase sau şapte puncte, iar în runda următoare s-ar deplasa la FC Voluntari, singura formaţie care nu a bătut pe nimeni până acum. Şi 10 puncte obţinute în nouă etape ar fi puţin pentru o formaţie care are pretenţii de play-off, eventual chiar şi de prezenţa în cupele europene. Noul format al Ligii I nu o ajută pe CSU, fiind nevoie rapidă de victorii, în condiţiile în care în etapa a 13-a se termină turul sezonului regulat.

Astfel, după jocul cu FC Voluntari, de pe 28 august, va urma o pauză de două săptămâni, până pe 12 septembrie, timp în care un alt tehnician ar avea timp să remotiveze jucătorii. Dacă nu se va ajunge la un acord cu Victor Piţurcă, Petre Grigoraş şi Cristi Pustai ar putea fi variante viabile, mai ales că amândoi an antrenat în Oltenia, pe Pandurii Târgu Jiu. În plus, Grigoraş a cochetat cu CSU şi în primul sezon, când se afla în liga secundă.

 

 

Politica