joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proces cu poliţişti şi înjurături la Tribunal

Melania Renghea, poliţista din Olt care şi-a acuzat superiorii de viol şi şi-a înjunghiat fostul şef s-a prezentat din nou la Tribunal. Pe rolul instanţei se află dosarul în care aceasta este acuzată de tentativă de omor calificat. Cauza este în rejudecare, decizie dispusă de Curtea de Apel Craiova.

Marţi, a avut loc primul termen, iar în faţa instanţei s-au prezentat ambele părţi implicate, Melania Renghea şi Gheorghe Barbu. Amândoi şi-au menţinut declaraţiile. În plus, scriu jurnaliştii de la Adevărul, Melania Renghea, acum însărcinată din nou în trei luni, a ţinut să repete în faţa ”noii” instanţe că îşi menţine şi declaraţia conform căreia ar fi fost violată de mai mulţi poliţişti şi avocaţi din judeţul Olt, declaraţie care a costat-o deja foarte scump după ce a fost de asemenea condamnată, pe data de 3 iunie a.c., la doi ani de închisoare cu suspendare pentru denunţ calomnios.

Sursa citată mai arată că la termenul de marţi, soţul Melaniei Renghea, prezent şi el la Tribunalul Olt, l-a înjurat ca la uşa cortului pe Gheorghe Barbu. S-a întâmplat la finalul şedinţei de judecată. Următorul termen din dosar este pe 15 septembrie. Atunci vor fi audiaţi doi noi martori şi, tot până atunci, Institutul de Medicină Legală din Capitală va trebui să efectueze şi să comunice instanţei rezultatul unei noi expertize ce va viza poziţia în maşina unde a avut loc incidentul a victimei Gheorghe Barbu la momentul înjunghierii sale de către Melania Renghea, conform adevărul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că poliţista Melania Renghea şi fostul său superior Gheorghe Barbu, la acea vreme şef al Poliţiei Balş, au ajuns la spital pe 26 decembrie 2012, după ce femeia, care susţinea că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta în abdomen şi în piciorul stâng. Barbu a ripostat, lovind-o şi el pe femeie. Potrivit procurorilor, poliţista s-a prezentat la domiciliul fostului superior, Gheorghe Barbu. Acesta a invitat-o să intre în casă pentru discuţii, însă poliţista a insistat să o însoţească în autoturism. Odată urcaţi în maşină, femeia a pus autoturismul în mişcare şi a frânat brusc după 40 de metri, la insistenţele fostului şef. Atunci a început scandalul.

“Partea vătămată B. G. a întrebat-o pe inculpata Renghea Melania Celestina care este motivul vizitei sale, ocazie cu care aceasta i-a spus că din cauza sa are probleme la actualul loc de muncă (Postul de Poliţie Brâncoveni), întrucât făcuse afirmaţii denigratoare la adresa sa în discuţiile cu actualul ei şef. Partea vătămată a infirmat acuzele aduse de inculpată, care, în momentul imediat următor, la înjunghiat în zona abdominală cu un cuţit de bucătărie (cu lama de 13,50 cm), pe care îl avea în autoturism, încercând să-i aplice şi o a doua lovitură în aceeaşi zonă, însă, ca urmare a acţiunii de apărare a părţii vătămate, acesta a deviat în genunchiul stâng. În altercaţia declanşată în interiorul autoturismului, partea vătămată a fost muşcată de învinuita Renghea Melania Celestina de omoplatul stâng, iar în încercarea de a o dezarma de cuţit, cei doi şi-au produs reciproc leziuni, prin zgâriere, la nivelul mâinilor”, au stabilit anchetatorii.

Cu două zile înainte de incident, Melania Renghea a depus o plângere la Parchetul din Craiova, în care îl acuza pe comisarul-şef, Gheorghe Barbu, şeful Poliţiei Rurale Balş, că a bătut-o şi violat-o. Mai mult, femeia a declarat că acesta ar fi oferit-o ca favor sexual şi altor poliţişti. În urma acuzaţiilor, Barbu a fost retrogradat, iar şeful IPJ Olt, al cărui nume apărea în plângere, a fost schimbat din funcţie. Anchetatorii au stabilit ulterior că faptele reclamate de femeie nu se confirmă.

Poliţista Melania Renghea a fost condamnată pentru prima oară în mai 2014, pentru tentativă de omor, la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare de Tribunalul Olt. În septembrie 2014, Curtea de Apel Craiova a decis rejudecarea pe fond a cazului.
Anul acesta, pe 3 iunie, ea a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru denunţ calomnios, de Judecătoria Slatina. Condamnarea a fost dată într-un alt proces, intentat de fostul şef al Poliţiei Olt, Ion Voicu, pe care Melania Renghea îl acuza că ar fi profitat sexual alături de ea. Decizia a fost atacată cu recurs atât de poliţistă, dar şi de către Ion Voicu.

 

Politica